Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētājs tiekas ar Zviedrijas vēstnieku

(14.10.2009.)

Trešdien, 14.oktobrī, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis tikās ar Zviedrijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Matsu Stafansonu (Mats Staffansson).

Tikšanās laikā puses pārrunāja Latvijas nākamā gada budžeta veidošanas procesu. Argumentējot līdzšinējo pozīciju, Vents Armands Krauklis paskaidroja bažas, ka pārāk lieli budžeta samazinājumi var kavēt ekonomiskās attīstības atjaunošanos. Vienlaikus viņš pauda viedokli, ka šāda veida vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem būtu jāveido laicīgāk un ņemot vērā Latvijas situācijas specifiku.

„Nodokļu celšana var radīt problēmas tautsaimniecībai, tai skaitā grūtības atdot starptautisko aizņēmumu,” uzskata V.A.Krauklis. Tāpat viņš norādīja, ka arī mājokļa aplikšana ar nekustamā īpašuma nodokļi varētu nedot gaidīto atdevi pašvaldību budžetos.

Vents Armands Krauklis izteica nožēlu, ka nesenie Zviedrijas valdības pārstāvju izteikumi daļā sabiedrības ir veicinājuši negatīvu attieksmi pret šo Skandināvijas valsti. „Zviedrija ir stratēģisks Latvijas partneris un sarunās ar citām Eiropas Savienības dalībvalstīm ir partneris, kurš labi izprot Latvijas situāciju,” teica Saeimas deputāts.

Arī vēstnieks apliecināja, ka abas valstis ir nozīmīgi sadarbības partneri un Zviedrija ir ieinteresēta Latvijas liktenī.




Saeimas Preses dienests

Sestdien, 27.aprīlī