Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze: Latvija ieguvusi jaunu sabiedroto (foto)

(01.10.2009.)

Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētāja Jeržija Buzeka (Jerzy Buzek) personā Latvija ir ieguvusi uzticamu sabiedroto Eiropas Parlamenta vadībā, ceturtdien, 1.oktobrī, preses brīfingā Saeimā pēc tikšanās ar J.Buzeku pauda Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra, ka J.Buzeks labi pārzina Austrumeiropas un Centrāleiropas problēmas, ko apliecina viņa kā bijušā Polijas premjerministra lielais ieguldījums Polijas ceļā uz dalību ES un NATO.

„Ar jauno Eiropas Parlamenta priekšsēdētāju mums ir līdzīgi viedokļi ļoti daudzos Latvijai un Eiropas Savienībai aktuālos jautājumos,” atzina G.Daudze, paužot gandarījumu, ka šī ir viena no pirmajām J.Buzeka oficiālajām vizītēm pēc ievēlēšanas EP priekšsēdētāja amatā, kā arī pirmā oficiālā vizīte uz kādu no jaunajām ES dalībvalstīm.

EP priekšsēdētājs J.Buzeks preses brīfingā uzsvēra ES solidaritāti, tai sniedzot atbalstu grūtībās nonākušām dalībvalstīm. „Arī jūs Latvijā varat būt pārliecināti, ka Eiropas Savienība palīdzēs jebkurā grūtā brīdī,” atzīmēja J.Buzeks.

„Vēlos dot skaidru signālu, ka es esmu viens no jums un es ļoti labi saprotu, kas notiek šajā Eiropas daļā. Tāpat es vēlētos arī dot signālu, ka mēs esam vienoti, mums ir vienota atbildība ceļā uz kopīgiem mērķiem,” pauda EP priekšsēdētājs.

„Mums Eiropas Savienībā ir kopīga vēsture, bet vēl būtiskāk, ka mums Eiropas Savienībā ir arī kopīga nākotne. Tādēļ mums ir arī nepieciešamas reformas, jo nevaram paredzēt, ka kaut kas uzlabosies, ja mēs paši nemainīsimies,” teica J.Buzeks

Vairāk fotogrāfijas no EP priekšsēdētāja vizītes Saeimā: www.flickr.com/photos/saeima/ . Izmantojot fotogrāfijas publicēšanai, nepieciešama atsauce uz Saeimas Kanceleju.


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 27.aprīlī