Saeimas komisija rosinās pagarināt 2010.gada budžeta projekta iesniegšanas termiņu

(08.09.2009.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija otrdien, 8.septembrī, vienojās iesniegt izskatīšanai Saeimā grozījumus likumā par budžetu un finanšu vadību, paredzot 2010.gada valsts budžeta projektu Saeimā iesniegt līdz šī gada 23.oktobrim.

„Finanšu ministrs lūdz grozīt likumu un noteikt, ka nākamā gada budžets parlamentā jāiesniedz līdz 31.oktobrim. Mēs kopumā piekrītam ministram, taču, manuprāt, šāds termiņš jau ir par vēlu. Ņemot vērā budžeta pieņemšanas grafiku Saeimā, kā arī nepieciešamību savlaicīgi pieņemt likumu, mēs aicināsim Finanšu ministriju nākamā gada galveno finanšu dokumentu sagatavot un iesniegt Saeimā līdz 23.oktobrim,” norāda Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Guntis Bērziņš.

Deputāti komisijas sēdē iepazinās ar finanšu ministra vēstuli, kurā norādīts, ka 2010.gada valsts budžeta likumprojekta sagatavošanai pašreizējos apstākļos nepieciešams ilgāks laika periods, nekā iepriekš prognozēts. Nākamā gada valsts budžeta projekta izstrādē ir nepieciešams ņemt vērā valsts pārvaldes iestāžu funkciju audita rezultātus, kā arī ir būtiski redzēt trešā ceturkšņa budžeta izpildes rezultātus, komisijas sēdē atzina Finanšu ministrijas (FM) Budžeta departamenta direktore Ilona Stepanova.

FM lūdz Saeimu grozīt likumu, pagarinot termiņu, līdz kuram šogad Ministru kabinetam parlamentā jāiesniedz nākamā gada budžeta likuma projekts un vidējā termiņa makroekonomiskās attīstības un fiskālās politikas ietvars. Patlaban noteikts, ka gadskārtējā valsts budžeta projekts Ministru kabinetam Saeimā jāiesniedz līdz 1.oktobrim.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lūgs Saeimu grozījumus „Likumā par budžetu un finanšu vadību” steidzamības kārtā - divos lasījumos - pieņemt jau šoceturtdien, 10.septembrī, informē komisijas priekšsēdētājs Guntis Bērziņš. Grozījumi likumā stāsies spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanās.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima