Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze uzrunā Lietuvas parlamentu Baltijas ceļam veltītajā svinīgajā sēdē

(24.08.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze svētdien, 23.augustā, uzrunājot Lietuvas parlamentu (Seimu) Baltijas ceļa 20.gadadienai veltītajā svinīgajā sēdē, uzsvēra Baltijas tautu vienotības nozīmi.

„Gluži tāpat kā tas bija pirms divdesmit gadiem - 1989. gada 23.augustā - Baltijas valstu vienotība noteikti ir, bija un būs reāls, nevis abstrakts jēdziens. Kritiskā mirklī latvieši, lietuvieši un igauņi noteikti spēs atkal sniegt viens otram roku,” teica Saeimas priekšsēdētājs.

Savā uzrunā G.Daudze akcentēja Baltijas ceļa vēsturisko nozīmi, norādot, ka tas „mums pašiem un visai pasaulei parādīja lietuviešu, latviešu un igauņu spēku un spēju vienoties kopīgam mērķim”. „Gan toreiz pirms divdesmit gadiem, gan šodien „Baltijas ceļš” nav tikai par brīvības ideju pārliecinātu cilvēku ķēde 600 kilometru garumā. „Baltijas ceļš” ir kaut kas vairāk. Tā ir apziņa, ka nozīmīgos brīžos Baltijas tautas var vienoties kopīga mērķa labad, var būt kopā, lai uzvarētu pat tad, kad pretinieks šķiet neuzvarams,” pauda Saeimas priekšsēdētājs.

„Šodien Lietuvas, Igaunijas un Latvijas sadarbība ir ļoti cieša visdažādākajās jomās - sadarbība starp parlamentiem, sadarbība ekonomiskajos un politiskajos jautājumos, savstarpējs atbalsts un koleģialitāte starptautiskajā arēnā, apmaiņa tūrisma, kultūras, sporta un izglītības jomās,” teica G.Daudze.

Svinīgajā sēdē arī piedalījās Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite (Dalia Grybauskaitė), Lietuvas Seima priekšsēdētājs Arūns Vaļinskis (Arūnas Valinskas), Igaunijas Parlamenta (Rīgikogu) priekšsēdētāja Ene Ergma (Ene Ergma), Lietuvas premjerministrs Andrjus Kubiļus (Andrius Kubilius), Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips (Andrus Ansip) un Latvijas premjerministrs Valdis Dombrovskis.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima