Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze atklās bērnu centru „Rasas pērles”

(12.06.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze sestdien, 13.jūnijā, Balvu rajona Egļusalā atklās vardarbībā cietušo bērnu atbalsta centru „Rasas pērles”.

„Esmu gandarīts, ka ir sperts vēl viens praktisks solis, lai palīdzētu bērniem, kas cieš no pieaugušo cietsirdības. Līdzīgi centri Rīgā un Valmierā līdz šim ir palīdzējuši daudziem bērniem, un tagad arī Latgales reģionā bērniem būs iespēja saņemt nepieciešamo palīdzību,” uzsver Saeimas priekšsēdētājs. G.Daudze izsaka pateicību projekta realizētājiem Latvijas Bērnu fondā, kā arī Vācijas un ASV organizācijām, privātajiem ziedotājiem un uzņēmējiem, bez kuru finansiālā atbalsta šis projekts nebūtu iespējams.   

Vienlaikus centrā varēs uzturēties 25 līdz 30 bērni. Te iekārtotas arī atsevišķas istabiņas mātēm ar bērniem līdz viena gada vecumam, izveidota arī īpaša interviju istaba, kā arī no dabas materiāliem veidots rotaļu laukums.

Centra būvniecība sākta pagājušā gada jūlijā, un patlaban tas jau ir nodots ekspluatācijā un ir gatavs darbam.

„Rasas pērles” ir trešais atbalsta centrs vardarbībā cietušajiem bērniem un viņu ģimenēm. Šis centrs ir kārtējais posms, veidojot reģionālo sociālo pakalpojumu tīklu vardarbībā cietušajiem bērniem. 2001.gadā šāds atbalsta centrs „Dardedze” tika atklāts Rīgā, savukārt 2005.gadā - Valmierā. Šajos centros ik gadu tiek sniegta palīdzība vairākiem simtiem no vardarbības cietušiem bērniem, bet speciālisti tiek apmācīti, kā atpazīt un apkarot vardarbību. 

Projektu realizē Latvijas Bērnu fonds un centra izveide bija iespējama, pateicoties Vācijas un ASV organizāciju, kā arī privāto ziedotāju un uzņēmēju atbalstam.   

Latgales reģionālā atbalsta centra vardarbībā cietušajiem bērniem „Rasas pērles” atklāšanas ceremonija notiks sestdien, 13.jūnijā plkst. 12.00 Balvu rajona Rugāju pagasta Egļusalā.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima