Saeimas komisija prasīs valdībai precizēt kompetences sadalījumu amatpersonu deklarāciju pārbaudē starp KNAB un VID

(27.05.2009.)

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija trešdien, 27.maijā, nolēma prasīt Ministru kabinetam precizēt kompetences sadalījumu, Valsts ieņēmumu dienestam (VID) un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) pārbaudot valsts amatpersonu deklarācijas.

Patlaban nav precīzi noteikts, kura institūcija pārbauda, vai valsts amatpersonas deklarācijā norādītās ziņas ir pilnīgas un patiesas, kas rada domstarpības starp KNAB un VID, deputātus šodien informēja KNAB priekšnieka vietnieks Alvis Vilks. Tāpēc likumā nepieciešams skaidri noteikt abu kontrolējošo iestāžu pienākumus amatpersonu deklarāciju pārbaudē.

Komisijā šodien tika uzsvērts, ka joprojām valdības līmenī nav atrisināts vairākus gadus ilgušais strīds starp KNAB un VID par kompetenču sadalījumu, pārbaudot ziņu patiesumu. „Lai pārtrauktu šo ieilgušo diskusiju starp abām strīda pusēm un komisija varētu turpināt darbu pie likumprojekta, mēs no valdības vēlamies saņemt konkrētu viedokli šajā jautājumā,” komisijas viedokli pauda priekšsēdētājs Oskars Spurdziņš.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija skatīja priekšlikumus grozījumiem likumā „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”, kas KNAB paredz pienākumu vērtēt, vai valsts amatpersonu iesniegtajās deklarācijās norādītās ziņas ir pilnīgas un patiesas.

 

Saeimas Prreses dienests

 

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima