Saeimas deputāti piedalīsies akcijā „Uz savu skolu 2009”

(07.05.2009.)

Šogad 1.maijā aprit pieci gadi kopš Latvija kļuvusi par pilntiesīgu Eiropas Savienības (ES) dalībvalsti. Atzīmējot šo gadadienu, 8.maijā tiek organizēta akcija „Uz savu skolu 2009”, kuras ietvaros Saeimas deputāti un darbinieki dosies uz skolām, lai klātienē ar jauniešiem diskutētu par ieguvumiem un zaudējumiem, ko nesusi Latvijas dalība ES.

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze plkst.12.00 viesosies Rīgas 49.vidusskolā, lai tiktos ar 12.c klases skolēniem, kuru audzinātāja ir bijusī G.Daudzes bioloģijas skolotāja.

„Šogad aprit pieci gadi kopš Latvija ir pilntiesīga Eiropas Savienības dalībvalsts. Tas ļāvis mums īsā laikā realizēt daudzus valsts attīstībai nozīmīgus projektus, kā arī piedāvājis Latvijas iedzīvotājiem plašākas izglītības, darba un ceļošanas iespējas,” norāda Saeimas priekšsēdētājs. Viņš uzsver, ka Latvijas un Eiropas nākotne ir gudri un izglītoti jaunieši, tādēļ šādas diskusijas ar skolēniem ir ļoti svarīgas.

Tiekoties ar Rīgas 49.vidusskolas 12.klases skolēniem, G.Daudze paredzējis viņus iepazīstināt arī ar Saeimas darbu un Saeimas priekšsēdētāja darba pienākumiem, kā arī atbildēt uz jauniešus interesējošiem jautājumiem.

Savukārt Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa plkst.13.00 apmeklēs Āgenskalna ģimnāziju, kuru viņa absolvēja 1981.gadā.

Arī vairāki Saeimas deputāti plānojuši apmeklēt dažādas skolas visā Latvijā: Valērijs Agešins (SC) - Liepājas A.Puškina 2.vidusskolu, Māris Ārbergs (TP) - Talsu 2.vidusskolu, Andris Bērziņš (LPP/LC) - Ogres Profesionālo vidusskolu, Jānis Eglītis (TP) - Preiļu Valsts ģimnāziju, Sandra Kalniete (PS) - Rīgas Juglas vidusskolu, Ivans Klemetjevs (SC) - Rīgas Dzelzceļnieku skolu, Sarmīte Ķikuste (JL) - Daugavpils Valsts ģimnāziju, Madars Lasmanis (JL) - Jelgavas 1.ģimnāziju un Leons Līdums (TP) - Aizkraukles novada ģimnāziju.

Atsevišķi Saeimas deputāti akcijas ietvaros apmeklē vairākas mācību iestādes arī citās dienās. Piemēram, deputāte Baiba Rivža (ZZS) jau apmeklējusi Ventspils 1.ģimnāziju un Jelgavas 1.ģimnāziju.

Akcijas „Uz savu skolu 2009” mērķis ir veicināt skolēnu zināšanas par valsts pārvaldes darbu, rosināt uz zināšanām balstītas diskusijas un nodrošināt iespēju sniegt papildu informāciju par ES aspektiem mūsu ikdienā.

Līdzīgā akcijā Saeima piedalījās arī pērn - Eiropas dienā, 2008.gada 9.maijā. Akcijas ietvaros Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze devās uz Rīgas 49.vidusskolu, Karina Pētersone (LPP/LC) - Jelgavas amatniecības vidusskolu, Māris Ārbergs (TP) - Talsu 2.vidusskolu un Valdemārpils vidusskolu, Ingrīda Circene (JL) - Rīgas Angļu ģimnāziju, Juris Dalbiņš (TP) - Rencēnu pamatskolu, Jānis Dukšinskis (LPP/LC) - Daugavpils Transporta sakaru vidusskolu, Leons Līdums (TP) - Māras Brimmerbergas Pļaviņu vidusskolu, Miroslavs Mitrofanovs (PCTVL) - Daugavpils 13.vidusskolu, Jānis Strazdiņš (ZZS) - Rīgas 2.vidusskolu, Dzintars Ābiķis (TP) - Ventspils ģimnāziju, savukārt Baiba Rivža (ZZS) apmeklēja Jelgavas 1.ģimnāziju.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima