Solvita Āboltiņa ar Ungārijas vēstnieku pārrunā Eiropas Savienības aktualitātes

(31.01.2011.)
VideosGallery

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pirmdien, 31.janvārī, tikās ar Ungārijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Gāboru Dobokai (Gábor Dobokay), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Pārrunājot abu valstu attiecības, Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka Latvijai un Ungārijai izveidojusies laba sadarbība visās jomās – gan politiskajā līmenī, gan ekonomikā un kultūrā. „Tradicionāli aktīvie kontakti starp abu valstu parlamentāriešiem un 10.Saeimā izveidotā deputātu grupa sadarbībai ar Ungārijas parlamentu ir labs pamats auglīgai sadarbībai starp abām valstīm arī nākotnē,” uzsvēra S.Āboltiņa.

Arī vēstnieks pauda gandarījumu, ka gan Latvijas, gan Ungārijas parlamentā izveidota deputātu grupa sadarbībai ar otras valsts parlamentu.

Ungārija šī gada pirmajā pusgadā ir Eiropas Savienības (ES) prezidējošā valsts, un Latvijai Ungārijas pieredze būs ļoti noderīga, uzsvēra S.Āboltiņa. „Lai arī Latvijas prezidentūra plānota tikai nākamajā parlamenta sasaukumā 2015.gadā, nozīmīgākie sagatavošanās darbi būs jāveic vēl 10.Saeimas pilnvaru laikā,” atzina Saeimas priekšsēdētāja. G.Dobakai apliecināja, ka viņa valsts ir gatava aktīvi dalīties savā pieredzē un jau februāra vidū plānota tikšanās ar Saeimas Eiropas lietu komisijas deputātiem, kad deputātiem tiks prezentētas Ungārijas ES prezidentūras aktualitātes.

Saeimas priekšsēdētāja atzina, ka arī Latvijai ir būtiska Ungārijas akcentētā ES kaimiņattiecību politikas intensificēšana ar bijušajām PSRS republikām ES Austrumu partnerības ietvaros. 

Informējot par sava darba prioritātēm, vēstnieks uzsvēra, ka viņš savas darbības laikā īpašu uzmanību veltīs ekonomisko saišu stiprināšanai starp Ungāriju un Latviju, sadarbībai zinātnes jomā, kā arī partnerattiecību veicināšanai starp abu valstu pilsētām.

G.Dobokai iepriekš bijis Ungārijas Nacionālā drošības biroja ģenerāldirektors un ieņēmis dažādus amatus Ārlietu ministrijā, tostarp bijis arī Ungārijas vēstnieks Jordānijā.


Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/user/SaeimaSAB#p/a/u/0/dzlT047pWVc
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima