Saeimas deputāti un darbinieki pavasara talkā sakops Jāņa Čakstes dzimto māju apkārtni

(04.05.2011.)

Saeimas deputāti un darbinieki piektdien, 6.maijā, piedalīsies pavasara talkā, lai, godinot Satversmes sapulces prezidenta un pirmā Latvijas Valsts prezidenta Jāņa Čakstes piemiņu, sakoptu viņa dzimto māju „Auči” apkārtni.

„Saeimas deputāti un darbinieki šogad sakops pirmā Latvijas Republikas prezidenta Jāņa Čakstes dzimtas māju „Auči” apkārtni. Čakstem un viņa ģimenei „Auči” bija īpaša vieta, kur viņš varēja smelties spēkus, no sirds strādājot Latvijas labā. Šobrīd šī skaistā sēta vēl joprojām glabā pirmā Latvijas prezidenta radošo garu un mīlestību. Šī ir nozīmīga Latvijas vēstures vieta, kas ļauj ikvienam tuvāk iepazīt Čaksti kā personību, sabiedrisko un valsts darbinieku, kā kuplas un draudzīgas ģimenes galvu. Tāpēc mūsu pienākums saglabāt un nodot šo vēstures mantojumu nākamajam paaudzēm,” pauž Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Šāgada talkā plānojuši piedalīties gandrīz 100 dalībnieki – gan Saeimas deputāti, gan darbinieki. Iecerēts kopīgi sakopt bijušā prezidenta māju pagalmu, parku un tuvējo apkārtni, kā arī J.Čakstes un viņa tēva stādīto augļu dārzu un liepu aleju.

Pavasara talka ir ikgadēja Saeimas tradīcija, ko iedibināja bijušais Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis, kad 2007.gada pavasarī Saeimas deputāti un darbinieki atjaunoja rudens vētrās izpostīto Jūrmalas kāpu aizsargjoslu. 2009.gada talkā ar ātri augošām apsēm tika apstādīti vairāk nekā divi hektāri zemes, savukārt pērn netālu no Engures tika iestādīts jauns priežu mežs.

Talka J.Čakstes dzimtajās mājās „Auči” Ozolnieku novada Sidrabenes pagastā piektdien, 6.maijā, sāksies plkst.12.00.

 Mediju ievērībai:
Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus, kuri vēlas atspoguļot talkas norisi, lūdzam līdz 5.maija plkst.16.00 sazināties ar Preses dienestu, zvanot pa tālruni 67087266 vai rakstot uz e-pastu prese@saeima.lv.
  

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 1.maijā