Saeimas priekšsēdētāja atklās Austrumu partnerības Jaunatnes forumu

(09.02.2015.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 10.februārī, atklās otro Austrumu partnerības Jaunatnes forumu, kas notiek Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē un Austrumu partnerības platformas „Kontaktu veidošana” ietvaros.

Austrumu partnerības jaunatnes foruma galvenais mērķis ir jauniešu nodarbinātības veicināšana, attīstot starpsektoru sadarbību vietējā, nacionālā un starptautiskā līmenī.

Foruma dalībnieki meklēs jaunus bezdarba problēmas risinājumus un analizēs iespējas nodarbinātības veicināšanai izmantot mobilitātes programmas, kā arī apmainīsies ar inovatīviem labās prakses piemēriem un izstrādās rekomendācijas politikas veidošanai. Foruma rezultātus plānots prezentēt arī maijā Rīgā gaidāmajā Austrumu partnerības samitā.

Pasākuma atklāšanā uzrunas teiks arī izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, Latvijas speciālo uzdevumu vēstnieks Austrumu partnerības jautājumos Juris Poikāns, Eiropas Komisijas (EK) Izglītības un kultūras ģenerāldirektorāta Jaunatnes un sporta nodaļas programmas „Erasmus+” direktors Antonio Silva Mendess (António Silva Mendes), EK Austrumu kaimiņu reģionālās nodaļas vadītājs Matjē Buskē (Mathieu Bousquet), kā arī Jaunatnes starptautisko programmu aģetūras direktore Daina Sproģe.

Pasākums otrdien, 10.februārī, plkst.9.00 notiks Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Mūkusalas ielā 3.



Saeimas Preses dienests

Otrdien, 7.maijā
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Edmunda Cepurīša tikšanās ar Ungārijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. György Urkuti
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
11:00  Saeimas un nevalstisko organizāciju (NVO) forums
13:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Visaptverošas valsts aizsardzības apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
14:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijas sēde