Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece: pārliecību par valsts drošību stiprina uzticēšanās bruņotajiem spēkiem

(06.06.2015.)
Galerija

„Lai būtu pārliecība par valsts drošību, sabiedrībai jāuzticas bruņotajiem spēkiem, un arī Baltijas aizsardzības koledža sniedz savu ieguldījumu, lai šī uzticība būtu pelnīta,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, darba vizītes Igaunijā ietvaros apmeklējot Baltijas Aizsardzības koledžu (BALTDEFCOL). I.Mūrniece akcentēja, ka, ņemot vērā šībrīža ģeopolitiskos apstākļus, kad drošības un aizsardzības jautājumi ir īpaši aktuāli, tikšanās ar koledžas vadību un akadēmiskajiem ekspertiem ir ne tikai noderīga, bet arī simboliska.

Sarunas laikā Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka aizsardzības un drošības jautājumi ir viena no viņas darba prioritātēm, gan aktualizējot jautājumus, kas saistīti ar hibrīdkaru un agresīvo Krievijas propagandu mediju telpā, gan iestājoties par atbilstoša finansējuma atvēlēšanu aizsardzības nozarei un nepieciešamību stiprināt drošības struktūras. I.Mūrniece norādīja, ka vienlīdz svarīgi ir domāt arī par tiesiskā regulējuma pilnveidošanu, kas ļautu stiprināt informatīvo drošību, tostarp mediju telpas regulējumu.

Tikšanās laikā ar BALTDEFCOL akadēmiķiem un ekspertiem pārrunāta arī nepieciešamība stiprināt izglītības sistēmu, lai veicinātu cilvēkos kritisko domāšanu un mediju lietotprasmi, kā arī atbalstīt atbildīgu analītisko žurnālistiku.

Saeimas priekšsēdētāja atzinīgi novērtēja BALTDEFCOL darbu, uzsverot, ka tā attaisno savu mērķi būt par modernu, konkurētspējīgu un uz nākotni orientētu izglītības institūciju, kurai ir skaidra nākotnes vīzija par attīstības virzieniem un jomām.

I.Mūrniece koledžas amatpersonām pasniedza atzinības rakstus par izcilu darbu akadēmiskajā jomā, apmācot Latvijas bruņoto spēku personālu, kā arī pilnveidojot Baltijas Aizsardzības koledžas darbu.

Apmeklējot Tartu, Saeimas priekšsēdētāja tikās ar latviešu kopienas pārstāvjiem, kā arī nolika ziedus Tartu jaunajos Jāņa kapos, godinot Latviešu strēlnieku pulka karavīrus un Latvijas bēgļus.

Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 29.aprīlī
10:00  Eiropas lietu komisijas sēde
13:50  Saeimas Prezidija sēde