Saeimas priekšsēdētājs Dānijas vēstniekam: ciešai sadarbībai aizsardzībā var būt izšķiroša nozīme

(28.06.2023.)
VideoGalerija

“Šobrīd dzīvojam neskaidros laikos, tāpēc ciešai sadarbībai aizsardzībā var būt izšķiroša nozīme,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, trešdien, 28.jūnijā, tiekoties ar Dānijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Flemmingu Stenderu (Flemming Stender).

E.Smiltēns pateicās Dānijai par lēmumu atjaunot tās militāro klātbūtni Latvijā, un vēstnieks apliecināja Dānijas ciešo apņemšanos stiprināt Baltijas valstu aizsardzību.

Puses pārrunāja arī Eiropas enerģētikas stratēģiju, tostarp pievēršoties atjaunojamajiem energoresursiem. “Mums ir nepieciešama skaidra ceļa karte enerģētiskās neatkarības stiprināšanā,” pauda E.Smiltēns.

Saeimas priekšsēdētājs un vēstnieks pārsprieda arī investīciju piesaistes paplašināšanas iespējas, lai stiprinātu valstu ekonomiku, un izaicinājumus, ar kuriem saskaras investori Latvijā. Tāpat pārrunāta tika sadarbība izglītības jomā un Latvijas studentu interese par mācībām Dānijā.  

Vēstnieks parlamentā bija ieradies atvadu vizītē, un Saeimas priekšsēdētājs atzīmēja F.Stendera personīgo ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā.  

 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720309398189
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 28.aprīlī