Baltijas un Polijas parlamentu spīkeri: atbalsts Ukrainai nedrīkst apsīkt

(29.03.2022.)

Ir pagājis vairāk nekā mēnesis, kopš Ukraina varonīgi aizstāvas pret Krievijas agresiju. Šis brutālais karš nedrīkst kļūt par normalitāti, bet demokrātiskās pasaules militārais, politiskais un humānais atbalsts Ukrainai nedrīkst apsīkt. Savukārt Krievijai par uzsākto karu ir jāmaksā augsta cena. Par to bija vienisprātis Baltijas valstu un Polijas parlamentu priekšsēdētāji, otrdien, 29.martā, tiekoties Slovēnijā notiekošās Eiropas Savienības valstu parlamentu priekšsēdētāju konferences ietvaros.

Parlamentu priekšsēdētāji atzina, ka Ukraina ar ieročiem rokās patlaban aizstāv fundamentālas vērtības, uz kurām balstās Eiropas Savienība – brīvību, cilvēka cieņu, demokrātiju. Ukraina ir pelnījusi kļūt par Eiropas Savienības kandidātvalsti, tai ir jādod skaidra Eiropas perspektīva.  “Ukrainai ir morālas tiesības būt par vienu no mums. Ukraiņu tauta ar asinīm izcīna savu vietu Eiropā,” pauž Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja tikšanās laikā augstu novērtēja Polijas līderību, sniedzot atbalstu un patvērumu kara bēgļiem, kā arī palīdzot Ukrainai cīņā ar agresoru. Visā mūsu reģionā ne tikai valdības, bet arī sabiedrība ir mobilizējusies, lai visiem spēkiem palīdzētu Ukrainas tautai. 

Četrpusējā sarunā šodien piedalījās Polijas parlamenta Apakšpalātas priekšsēdētāja Elžbeta Viteka (Elżbieta Witek), Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Igaunijas parlamenta priekšsēdētājs Jiri Ratass (Jüri Ratas) un Lietuvas parlamenta priekšsēdētāja Viktorija Čmilīte-Nilsena (Viktorija Čmilytė-Nielsen).

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720297684953
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt