Dagmāra Beitnere-Le Galla sarunā ar EP priekšsēdētājas vietnieci: pāri visam nepieciešams saglabāt cilvēcību

(01.03.2022.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla otrdien, 1.martā, tikās ar Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētājas vietnieci Katarīnu Bārliju (Katarina Barley) un pārrunāja aktuālos migrācijas jautājumus, ņemot vērā Ukrainā notiekošo, kā arī Baltkrievijas īstenoto hibrīduzbrukumu pie Eiropas Savienības ārējām robežām. Kā akcentēja D.Beitnere-Le Galla, būtiskākais ir pāri visam saglabāt cilvēcību un Latvijā valda liela kopības izjūta, palīdzot cilvēkiem, kas bēg no kara šausmām Ukrainā.

D.Beitnere-Le Galla un K.Bārlija bija vienisprātis par to, cik svarīga visā Eiropā ir kopības izjūta, un pauda gandarījumu, ka Eiropas Savienības dalībvalstis vienojušās sankcijās pret Krievijas Federāciju. Tās prezidents Vladimirs Putins ir pārkāpis jebkādas normas, uzsvēra Saeimas un EP pārstāves.

Kā akcentēja D.Beitnere-Le Galla, Krieviju nevar analizēt Rietumu loģikas kontekstā, tā spēlē pēc citiem noteikumiem, falsificējot 20.gadsimta vēsturi, aktīvi izplatot dezinformāciju un izmantojot tā saukto “maigo varu”, tādējādi ietekmējot cilvēku prātus. Krievijas propagandas mediji dzīvo viltus ziņu pasaulē. Diemžēl arī daudzi Eiropā iepriekš tam nespēja noticēt un cerēja, ka Krievija ir mainījusies uz labu, taču iebrukums Ukrainā ir skaidri pierādījis pretējo.

Saeimas priekšsēdētājas biedre arī skaidroja Latvijas vēsturisko mantojumu, tostarp demogrāfiskās izmaiņas, ko radījusi gan Latvijas iedzīvotāju došanās bēgļu gaitās Otrā pasaules kara laikā, gan Padomju Savienības īstenotā migrācijas politika. D.Beitnere-Le Galla uzsvēra, ka Latvija ir pieredzējusi, kā masveida migrācija ietekmē zemi un tās kultūru, un akcentēja to, cik būtiski ir migrantiem piemēroties dzīvei jaunā valstī, respektējot un apgūstot tās valodu un kultūru.

Puses pārrunāja Aleksandra Lukašenko mākslīgi izveidoto migrāciju pie Eiropas Savienības austrumu ārējās robežas ar Baltkrieviju, paužot nožēlu par to, ka Baltkrievijas īstenotajā hibrīduzbrukumā cilvēki tiek izmantoti kā ierocis.

EP priekšsēdētājas vietniece uzsvēra, ka Eiropas Savienībai ir jāpalīdz tiem, kas tiek vajāti un kuriem tiešām ir pamats bēgt no savas valsts, taču jābūt skaidrai procedūrai, kā pasargāt robežas un novērst nepamatotu migrantu pieplūdumu.

K.Bērlija viesojas Latvijā EP Pilsoņu brīvību komitejas deputātu faktu vākšanas misijas ietvaros, kuras uzmanības centrā ir migrācijas jautājumi.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720297035800
Izmantošanas noteikumi: http://saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 23.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijas Republikā arhibīskapu V.E. Petar Rajič
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēde
12:40  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēde