Ināra Mūrniece: esam ieinteresēti attīstīt Latvijas un Grieķijas parlamentāro dialogu

(02.02.2021.)
Galerija

“Esam ieinteresēti attīstīt Latvijas un Grieķijas parlamentāro dialogu par abām pusēm interesējošiem jautājumiem un veidot arvien jaunus sadarbības tiltus starp mūsu valstīm,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 2.februārī, attālinātā sarunā ar jauno Grieķijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Eftimiju Eftimjadu (Efthymios Efthymiades).

Abas puses atzinīgi novērtēja veiksmīgo Latviju un Grieķiju sadarbību gan divpusēji, gan Eiropas Savienībā un NATO, un pauda ieinteresētību to attīstīt uzņēmējdarbības, izglītības un kultūras jomās. Sarunā vēstnieks izcēla arī jaunuzņēmumu sadarbības potenciālu enerģētikas jomā, kā arī tūrisma sektorā pēc pandēmijas ierobežošanas.

Tāpat sarunā tika pieminētas iespējas plašāk iepazīstināt Latvijas sabiedrību ar Grieķiju, organizējot publiskās diplomātijas pasākumus saistībā ar 1821.gada Grieķijas revolūcijas un neatkarības divsimtgadi, un Latvijas un Grieķijas diplomātisko attiecību nodibināšanas simtgadi, kura tiks atzīmēta 2022.gadā.

Vēstnieks E.Eftimjadis ir akreditēts Latvijā 2020.gada 17.novembrī.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157718130556496
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt