Gundars Daudze: Latvijai un Šrilankai jāattīsta līgumtiesiskā bāze sadarbības veicināšanai

(07.11.2016.)

Lai veicinātu divpusējo sadarbību, Latvijai un Šrilankai jāattīsta līgumtiesiskā bāze, noslēdzot līgumus par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu un sadarbību izglītības un zinātnes jomā. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze pirmdien, 7.novembrī, Saeimas namā tiekoties ar Šrilankas Demokrātiskās Sociālistiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Renuku Damajanthiju Radžapaksi (Renuka Damayanthie Rajapakse). Vēstniece parlamentā bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Latviju un Šrilanku vieno labas attiecības, turklāt abas valstis šogad atzīmē 20.gadadienu kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas, sacīja G.Daudze. Vienlaikus Saeimas priekšsēdētājas biedrs vērsa uzmanību uz Latvijas un Šrilankas lielo sadarbības potenciālu, uzsverot, ka Latvija ir atvērta uzņēmējiem, tūristiem un studentiem no Šrilankas.

Arī vēstniece pauda ieinteresētību attīstīt sakarus tūrisma un uzņēmējdarbības jomā. Tāpat amatpersonas bija vienisprātis, ka jāattīsta sadarbība starp universitātēm. Jau patlaban Latvijā studē vairāk nekā 60 studenti no Šrilankas – jaunieši Latvijā galvenokārt apgūst informācijas tehnoloģijas un medicīnu. 

Pārrunājot parlamentāro sadarbību, vēstniece apliecināja savas valsts apņemšanos Šrilankas parlamentā izveidot deputātu grupu sadarbībai ar Latvijas likumdevēju. G.Daudze sacīja, ka Saeima ir gatava atbildēt uz šādu soli, arī Latvijas parlamentā izveidojot sadarbības grupu.

Sarunā vēstniece uzsvēra, ka Šrilanka Baltiju redz kā nozīmīgu reģionu sadarbībai un pieredzes apmaiņai. Saeimas priekšsēdētājas biedrs akcentēja, ka būtisks instruments Latvijas un Šrilankas sadarbības sekmēšanai ir abu valstu aktīvie goda konsuli.
Tikšanās laikā pārrunātas arī aktualitātes Šrilankas iekšpolitikā.

Renuka Damajanthija Radžapakse pastāvīgi rezidē Stokholmā, Zviedrijā.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157676158601696
Video: https://www.youtube.com/watch?v=FV3X_YcMajE
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde