Saeimas priekšsēdētāja darba vizītē apmeklēs Igauniju

(04.06.2015.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece 5. un 6.jūnijā darba vizītē apmeklēs Igaunijas Republiku.

Piektdien, 5. jūnijā, Saeimas priekšsēdētāja viesosies Tartu. Vizītes laikā I.Mūrniece tiksies ar Baltijas Aizsardzības koledžas vadību, akadēmiskajiem ekspertiem un latviešu virsniekiem, kas apgūst profesionālās zinības šajā mācību iestādē. Saeimas priekšsēdētāja iepazīsies ar koledžas darbu, bet atsevišķa saruna tiks veltīta Baltijas drošības riskiem un to risinājumiem. Šo tēmu iztirzās Baltijas Aizsardzības koledžas akadēmiskie mācību spēki. Notiks arī tikšanās ar Latvijas kadetiem un koledžas darbiniekiem. Koledžā I.Mūrniece apbalvos mācībspēkus, kuri ieguldījuši darbu jaunās Baltijas virsnieku maiņas skološanā un mācību iestādes attīstībā.

Pēc koledžas apmeklējuma Saeimas priekšsēdētāja kopā ar Latvijas vēstnieku Igaunijā Juri Boni, latviešu virsniekiem un Tartu latviešu kopienas aktīvistiem apmeklēs Tartu Jaunos Jāņa kapus, kur noliks ziedus pie pieminekļa apbedītajiem Latviešu strēlnieku pulka karavīriem un Latvijas bēgļiem.

Sestdien, 6.jūnijā, I.Mūrniece turpinās vizīti, dodoties uz Latvijas pilsētu Valku un Igaunijas pilsētu Valgu, kur tiksies ar Valgas pilsētas mēru Kalevu Harku (Lalev Härk) un Valkas novada domes priekšsēdētāju Ventu Armandu Kraukli, apmeklēs Livonijas gadatirgu un piedalīsies Cēsu Skolnieku rotas piemiņas karoga maiņas svinīgajā pasākumā.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima