Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja par Eiropas Cilvēktiesību tiesnesi ievēl Artūru Kuču

(16.04.2024.)

Piedaloties Saeimas delegācijai, Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja otrdien, 16.aprīlī, Francijas pilsētā Strasbūrā par Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnesi ievēlēja Artūru Kuču.

“Mūsdienu ģeopolitiskā situācija kārtējo reizi apliecina cilvēktiesību trauslumu. Šodien iestāšanās par cilvēktiesību normu ievērošanu un to aizsargāšanu ir izšķirošs moments cilvēcei un turpmākai tiesību nozares attīstībai. Priecājos par ļoti spēcīga un kompetenta profesionāļa no Latvijas pievienošanos Eiropas Cilvēktiesību tiesai,” pauž Saeimas priekšsēdētājas biedre, Latvijas delegācijas Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā vadītāja Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Artūrs Kučs ir ceturtais no Latvijas ievēlētais tiesnesis Eiropas Cilvēktiesību tiesā. Pašlaik viņš pilda Satversmes tiesas tiesneša amata pienākumus. Eiropas Cilvēktiesību tiesā ir 46 tiesneši – pa vienam no katras Eiropas Padomes dalībvalsts. Tiesnešus ievēl uz deviņiem gadiem. Līdzšinējo Latvijas pārstāvi Eiropas Cilvēktiesību tiesā Mārtiņu Mitu Saeima šī gada februārī apstiprināja Satversmes tiesas tiesneša amatā. 

Z.Kalniņa-Lukaševica līdz 18.aprīlim Strasbūrā piedalās asamblejas pavasara sesijas darbā. Asamblejas sesijā Latviju pārstāv arī delegācijas vadītājas vietnieks Edmunds Cepurītis un pastāvīgā pārstāvja aizstājēji Ināra Mūrniece, Ričards Šlesers un Aiva Vīksna.

Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja ir viena no Eiropas Padomes lielākajām un redzamākajām institūcijām. Tā apvieno 306 pastāvīgos pārstāvjus un 306 pārstāvju aizvietotājus no 46 Eiropas Padomes dalībvalstīm. Asamblejā valstis pārstāv nacionālo parlamentu deputāti.  

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 30.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde