Latviju vizītē apmeklēs Baltijas valstu, Polijas, Ukrainas un Vācijas parlamenta priekšsēdētāji

(06.07.2023.)

Pirmdien, 10.jūlijā, Saeimā notiks Baltijas valstu, Polijas un Ukrainas parlamenta priekšsēdētāju tikšanās, kurā paredzēts spriest par reģionālo drošību un atbalstu Ukrainai tās ceļā uz dalību NATO un Eiropas Savienībā.

Gatavojoties nākamnedēļ Viļņā gaidāmajam NATO samitam, Saeimas priekšsēdētāja Edvarda Smiltēna, Rīgikogu priekšsēdētāja Lauri Husara (Lauri Hussar), Lietuvas Seima priekšsēdētājas Viktorijas Čmilītes-Nilsenas (Viktorija Čmilytė-Nielsen), Polijas Sejma maršales Elžbetas Vitekas (Elżbieta Witek) un Ukrainas Verhovna Radas priekšsēdētāja Ruslana Stefančuka (Ruslan Stefanchuk) tikšanās laikā plānots pieņemt kopīgu paziņojumu par atbalstu Ukrainas drošībai un dalībai NATO. Pēc tikšanās notiks spīkeru kopīgs preses brīfings.

Pēc E.Smiltēna aicinājuma Baltijas valstu, Polijas un Ukrainas parlamentu priekšsēdētāji svētdien apmeklēs arī XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku noslēguma koncertu “Kopā Augšup” Mežaparka Lielajā estrādē. Tāpat pēc Saeimas priekšsēdētāja ielūguma koncertu apmeklēs arī Vācijas Bundestāga prezidente Berbele Bāsa (Bärbel Bas), kura vizītē Latvijā viesojās pirms mēneša.

Vizītes ietvaros Baltijas valstu, Polijas, Ukrainas un Vācijas parlamentu spīkeriem gaidāma arī kopīga tikšanās ar jaunievēlēto Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču. R.Stefančuks tiksies arī ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu un līdzšinējo Valsts prezidentu Egilu Levitu.

Mūsu valsti šajās dienās apmeklēs un svētku pasākumos piedalīsies arī citi parlamentārieši no Igaunijas, Japānas, Lietuvas, Polijas un Vācijas, kā arī Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas un NATO Parlamentārās asamblejas.

Svētdien pulksten 16.30 par godu svētkiem ārvalstu parlamentārieši aicināti uz pieņemšanu pie Saeimas priekšsēdētāja Edvarda Smiltēna.

Ārvalstu parlamentārieši aicināti apmeklēt deju lieluzvedumu “Mūžīgais dzinējs” Daugavas stadionā, kā arī  noslēguma koncertu “Kopā augšup” Mežaparka Lielajā estrādē.

 

Saeimas organizētās mediju iespējas

Svētdiena, 9.jūlijs
16.30 Saeimas priekšsēdētāja rīkotā pieņemšana par godu Dziesmu un deju svētkiem
Saeimas nams, Jēkaba iela 11. TV, foto iespēja tikšanās sākumā 

Pirmdiena, 10.jūlijs
10.00 – 11.30 Saeimas priekšsēdētāja tikšanās ar Baltijas valstu, Polijas un Ukrainas parlamentu priekšsēdētājiem
Balsošanas zāle un Dzeltenā zāle, Jēkaba iela 11. TV, foto iespēja tikšanās sākumā

11.30 – 12.00 Baltijas valstu, Polijas un Ukrainas parlamenta priekšsēdētāju preses brīfings
Sarkanā zāle, Jēkaba iela 11. TV, foto iespēja 

 

Mediju pārstāvju ierašanās katrā no pasākumiem – 20 minūtes pirms to sākuma

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, kas vēlas apmeklēt Saeimas organizētās mediju iespējas, nepieciešams pieteikties līdz 7.jūlija pulksten 12.00, rakstot e-pastu uz prese@saeima.lv vai zvanot 67087244. Pieteikumā lūdzam norādīt vārdu, uzvārdu, personas kodu, pārstāvēto mediju un amatu, kā arī pasākumu, kuru plānots apmeklēt.

Lai pieteiktos atspoguļot tikšanos ar Valsts prezidentu, lūgums rakstīt uz e-pastu prese@president.lv.

Saite, lai pieteiktos atspoguļot tikšanos ar Ministru prezidentu: https://www.mk.gov.lv/lv/form/pieteikums-ukrainas-spikers


Saeimas Preses dienests

Svētdien, 19.maijā