Saeimas priekšsēdētājs darba vizītē apmeklēs Spāniju

(11.05.2023.)

Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns no 11. līdz 13.maijam darba vizītē apmeklēs Spāniju. Vizītes laikā plānots apspriest atbalstu Ukrainai, Krievijas agresijas iegrožošanu un gatavošanos Viļņas NATO samitam, tai skaitā aizsardzības un atturēšanas spēju tālāku stiprināšanu NATO austrumu flangā. Tāpat paredzēts pārrunāt Eiropas Savienības dienaskārtības jautājumus, ņemot vērā, ka Spānija vasarā pārņems prezidentūru Eiropas Savienības Padomē.

Vizītes laikā Madridē E.Smiltēns tiksies ar Spānijas Senāta pirmo viceprezidenti Mariju Kristīnu Narbonu-Ruisu (Maria Cristina Narbona Ruiz) un Deputātu kongresa prezidenti Meričelu Batetu Lamanju (Meritxell Batet Lamaña). Tāpat Saeimas priekšsēdētājam paredzētas tikšanās ar Aizsardzības un Ārlietu ministriju amatpersonām un vairākas intervijas ar Spānijas medijiem.

Kopā ar Saeimas priekšsēdētāju Spāniju vizītē apmeklēs Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Raimonds Bergmanis, Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols un Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Sprūds.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 4.maijā
09:45  Saeimas Prezidija sēde
10:30  Svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa
12:00  Saeimas svinīgā sēde par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai
13:15  Kopīga fotografēšanās
14:00  Baltā galdauta svētki ar 4. maija Deklarācijas kluba biedriem