Tautsaimniecības komisija: termiņš Rīgas un Ventspils brīvostu pārvalžu likvidācijai jāpagarina

(01.02.2023.)

“Lai kvalitatīvi izskatītu visus priekšlikumus un vienlaikus nodrošinātu ostu darbības nepārtrauktību, komisija ir izstrādājusi alternatīvu likumprojektu, kas attiecas tikai uz termiņa pagarināšanu brīvostu pārvalžu likvidācijai un jaunu kapitālsabiedrību izveidei līdz šā gada beigām,” trešdien, 1.februārī, pēc Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdes sacīja komisijas priekšsēdētāja Linda Matisone.

Tautsaimniecības komisija jau iepriekš sāka skatīt likumprojektu, kas paredzēja pagarināt termiņu Rīgas un Ventspils brīvostu pārvalžu likvidācijai. “Likumprojekta izskatīšanas gaitā komisija saņēma virkni priekšlikumu, kas skar ostu pārvaldības reformas būtību un prasa plašākas diskusijas un ilgāku laiku to izvērtēšanai,” skaidroja komisijas priekšsēdētāja.

Komisijas deputāti aicināja Satiksmes ministriju rosināt diskusiju par ostu reformas uzlabošanu, iesaistot pašvaldības.

Komisija lūgs parlamentu iekļaut likumprojektu Saeimas 2.februāra sēdes darba kārtībā, noteikt tam steidzamību un skatīt pirmajā lasījumā bez atkārtotas izskatīšanas komisijā, informēja L.Matisone. Plānots, ka likumprojekts stāsies spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem