Raimonds Bergmanis NATO Parlamentārās asamblejas sanāksmē Briselē aicina “Rail Baltica” iekļaut alianses prioritāšu sarakstā

(20.02.2024.)
Galerija

Dzelzceļa projektu “Rail Baltica” būtu jāiekļauj NATO militārās mobilitātes nodrošināšanas prioritāšu sarakstā un, ņemot vērā tā nozīmīgumu, jāparedz daļēju tā finansēšanas iespēju ātrākai projekta virzībai, to uzsvēra NATO Parlamentārās asamblejas (PA) Latvijas delegācijas vadītājs, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Raimonds Bergmanis NATO PA sanāksmē Briselē.

Šādu priekšlikumu Latvijas delegācijas vadītājs izteica, pamatojoties uz pēdējo gadu NATO un Eiropas Savienības sadarbības deklarācijām, kā arī Viļņas samitā pieņemtajiem Baltijas reģiona aizsardzības plāniem.

R.Bergmanis NATO galvenajā mītnē Briselē tikās ar Ziemeļatlantijas padomes locekļiem – dalībvalstu vēstniekiem un alianses ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu (Jens Stoltenberg). Tikšanās laikā puses pārrunāja gatavošanos Vašingtonas samitam, kā prioritātes uzsverot aizsardzību un atturēšanu, palīdzību Ukrainai, kā arī ciešāku sadarbību ar Āzijas un Klusā okeāna reģiona partnervalstīm.

Šajās dienās NATO PA Latvijas delegācijas vadītājs R.Bergmanis, viņa vietnieks Ainars Latkovskis un pastāvīgā pārstāve Irma Kalniņa piedalās arī Aizsardzības un drošības, Ekonomikas un drošības un Politiskās komitejas kopsēdē. Deputāti tiekas ar NATO ģenerālsekretāra vietniekiem drošības politikas, operāciju plānošanas, aizsardzības un publiskās diplomātijas jautājumos. Paredzētas tikšanās arī ar NATO Militārās komitejas vadītāju un Eiropas Komisijas Kaimiņattiecību politikas un paplašināšanās sarunu ģenerāldirektoru.

Tāpat šodien NATO PA Ungārijas delegācija informēja, ka nākamās nedēļas sākumā Ungārijas parlaments ratificēs Zviedrijas uzņemšanu NATO, norāda R.Bergmanis.

NATO PA ir 1955.gadā dibināta konsultatīva starpparlamentāra organizācija, kas apvieno Ziemeļatlantijas līguma organizācijas valstu parlamentāriešus. PA veido būtisku saikni starp NATO un dalībvalstu parlamentiem, stiprina politisko dialogu, kā arī veicina sabiedrības atbalstu alianses politikai.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720314910627/
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesības

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 27.aprīlī