Deputāti iepazīsies ar Igaunijas pieredzi dzīvojamo māju pārvaldīšanas jomā

(05.02.2024.)

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti, strādājot pie grozījumiem Dzīvokļa īpašuma likumā, otrdien, 6.februārī, plānojuši uzklausīt Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas redzējumu namu pārvaldīšanas nozares pilnveidošanai, ņemot vērā pētījumu par daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšanu Igaunijā. 

“Patlaban komisija otrajā lasījumā strādā ar likumprojektu, kas paredz pilnveidot lēmumu pieņemšanas procesu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas pārvaldīšanas un uzturēšanas jautājumos. Rītdienas komisijas sēdi esam atvēlējuši tam, lai iepazītos ar Igaunijas pieredzi māju apsaimniekošanā un kādu no tiesiskajiem risinājumiem, iespējams, izmantotu savā praksē.  Būtiski arī tas, kā mūsu kaimiņi ir risinājuši jautājumus par iedzīvotāju parādiem par saņemtajiem komunālajiem pakalpojumiem,” pirms sēdes pauž Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs. 

Komisijas sēdē deputātus ar Igaunijas pieredzi, kā arī ierosinājumiem namu pārvaldīšanas nozares pilnveidošanai aicināti iepazīstināt pārstāvji no Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas. 

Valsts pārvaldes komisijas sēde otrdien, 6.februārī, notiks Jēkaba ielā 16, Rīgā, 306.telpā, un tā sāksies pulksten 10.00.

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 28.aprīlī