Latvijas parlamentāriešu komanda triumfē un iegūst Baltijas Asamblejas ceļojošo kausu basketbolā

(10.02.2023.)

Latvijas parlamentārieši piektdien, 10.februārī, ieguva Baltijas Asamblejas ceļojošo kausu basketbolā, Igaunijas pilsētā Otepē uzveicot Igaunijas un Lietuvas deputātu komandas.

Pirmajā spēlē Latvijas parlamentāriešu komanda ar rezultātu 20:16 pieveica Igaunijas deputātus, bet otrajā spēlē ar rezultātu 21:18 uzvarēja lietuviešus. Cīņā par otro vietu ar rezultātu 27:24 uzvarēja Lietuvas parlamentāriešu komanda, aiz sevis atstājot Igaunijas deputātus.

Latvijas komandu kausa izcīņā pārstāvēja deputāti Artūrs Butāns, Dāvis Mārtiņš Daugavietis, Atis Deksnis, Kristaps Krištopans, Lauris Lizbovskis, Viktors Valainis, Juris Viļums, Jānis Vucāns, Edmunds Zivtiņš, kā arī satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs un Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Andris Čuda. Komandas kapteinis - V.Valainis, bet treneris – Vilis Krištopans.

Igaunijas komandas sastāvā līdz ar citiem parlamentāriešiem spēlēja arī Igaunijas parlamenta priekšsēdētājs Jiri Ratass (Jüri Ratas), kā arī aizsardzības ministrs Hanno Pevkurs (Hanno Pevkur), bet Lietuvas komandā – Lietuvas parlamenta vicespīkers Andrjus Mazuronis (Andrius Mazuronis).

Baltijas Asamblejas basketbola turnīrs norisinās kopš 2006.gada. Tā mērķis ir popularizēt basketbolu, fiziskās aktivitātes un veselīgu dzīvesveidu, kā arī atbalstīt ideju par Baltijas valstu parlamentāriešu sadarbības stiprināšanu ne tikai konferencēs un komiteju sēdēs, bet arī sportojot un piekopjot aktīvu dzīvesveidu.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem