Deputātam Aldim Gobzemam izteikts brīdinājums par ētikas kodeksa pārkāpumu

(02.06.2022.)

13.Saeimas deputātam Aldim Gobzemam izteikts rakstveida brīdinājums par Saeimas deputātu ētikas kodeksa pārkāpumu. Tas teikts Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas ceturtdien, 2.jūnijā, Saeimai sniegtajā paziņojumā

Saskaņā ar Saeimas kārtības rullī noteikto Mandātu komisijas lēmuma tiks publicēts oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”. 

Komisija lēmumu pieņēma, izskatot deputāta Riharda Kola iesniegumu ar lūgumu izvērtēt A.Gobzema izteikumus debatēs šī gada 28.aprīļa Saeimas sēdē, izskatot grozījumus Sporta likumā un grozījumus Enerģētikas likumā. 

Mandātu komisija konstatēja, ka A.Gobzems pārkāpis Saeimas deputātu ētikas kodeksa 7.,16. un 19.punktu. Tie nosaka, ka Saeimas deputāts publiskos izteikumos izvairās no vārdiem, žestiem un citādas rīcības, kas var būt aizskaroša, kā arī nelieto apvainojošus vai ar Saeimas cieņu nesavienojamus izteicienus; balstās uz faktiem, to godīgu interpretāciju un argumentāciju. 

Tāpat ētikas kodekss noteic, ka deputāts ir pieklājīgs pret Saeimas, citu valsts un pašvaldību iestāžu darbiniekiem un ikvienu sabiedrības locekli, kā arī atturas no pašmērķīgas izrādīšanās Saeimas tribīnē.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima