Saeimas ziņas

OCTA būs nepieciešama arī elektroskrejriteņiem, konceptuāli lemj Budžeta komisija
Civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana (OCTA) būs nepieciešama arī elektroskrejriteņiem, paredz likuma grozījumi, kurus trešdien, 29.maijā, pirmajā lasījumā atbalstīja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija.
Arī likvidējamo kredītiestāžu hipotekāro kredītu ņēmējiem plāno kompensēt procentu maksājumus
Arī likvidējamo kredītiestāžu hipotekāro kredītu ņēmējiem plāno kompensēt kredītu kopējo procentu maksājumus 30 procentu apmērā, paredz Saeimā trešdien, 29.maijā, otrajam – galīgajam – lasījumam atbalstītie grozījumi Patērētāju tiesību aizsardzības likumā.
Saeima lems par iespēju dzīvokļu īpašniekiem mājai būtiskus jautājumus izlemt arī tad, ja daļa iedzīvotāju neiesaistās šo jautājumu risināšanā
Saeima ceturtdien, 30.maijā, galīgajā lasījumā lems par likuma grozījumiem, kas dos iespēju dzīvokļu īpašniekiem par mājai būtiskiem jautājumiem lemt arī tad, ja daļa iedzīvotāju neiesaistās šo jautājumu risināšanā.
Jauniešu Saeimas deputāti pie viena galda ar deputātiem iepazīst Saeimas Eiropas lietu komisijas darbu
Lai veicinātu jauniešu līdzdalību lēmumu pieņemšanas procesā, Saeimas Eiropas lietu komisija trešdien, 29.maijā, par Eiropas Savienības politiskās dienaskārtības jautājumiem aicināja diskutēt 11.Jauniešu Saeimas deputātus.
Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija otrajā lasījumā atbalsta Rēzeknes domes atlaišanu
Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija trešdien, 29.maijā, otrajā lasījumā atbalstīja Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes atlaišanas likuma projektu. Pašvaldības domē plānots iecelt pagaidu administrāciju.
Arī pilngadīgi jaunieši, kuri mācās ārzemēs, varēs saņemt uzturlīdzekļus no valsts
Lai arī pilngadīgi jaunieši, kuri mācās ārzemēs, varētu saņemt uzturlīdzekļus no valsts, ja kāds no vecākiem tos nemaksā, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti trešdien, 29.maijā, lēma virzīt izmaiņas Uzturlīdzekļu garantiju fonda likumā.
Tautsaimniecības komisija: samazinātā PVN likme sabiedriskajā ēdināšanā jāpiemēro jau no nākamā gada sākuma
“Lai nozare varētu izdzīvot un atkoptos pēc iespējas ātrāk, samazinātā pievienotās vērtības likme sabiedriskās ēdināšanas nozarē jānosaka jau no nākamā gada 1.janvāra,” trešdien, 29.maijā, uzsvēra Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājas biedrs Jānis Vitenbergs. Deputāti sēdē skatīja 10 186 Latvijas pilsoņu kolektīvo iesniegumu “Par samazinātā PVN 12% apmērā ieviešanu sabiedriskajai ēdināšanai”.
Zanda Kalniņa-Lukaševica Vācijas parlamentāriešiem: Eiropai jāspēj aizsargāt savas robežas
Migrācija nes izaicinājumus visai Eiropas Savienībai, un mums kopīgiem spēkiem ir jāspēj aizsargāt Eiropas Savienības ārējo robežu. Tai ir jābūt mūsu visu kopīgai prioritātei, jo Krievija un Baltkrievija migrantu plūsmas izmanto savās hibrīdoperācijās kā ieročus pret Eiropas Savienības dalībvalstīm, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica trešdien, 29.maijā, parlamentā uzņemot Latvijas Vācijas Federatīvās Republikas Bundestāga deputātu delegāciju.
Aizsardzības komisija: pēc Maskavas nama pārdošanas nauda nonāks Ukrainas atbalstam
Lai iegūto naudu pēc Maskavas nama pārdošanas valsts varētu nodot Ukrainai, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija trešdien, 29.maijā, nolēma virzīt izmaiņas likumā “Par rīcību ar nekustamo īpašumu, kas nepieciešama valsts drošības apdraudējuma novēršanai” un grozījumus Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā.
Saeimas priekšsēdētāja pateicas Polijas vēstniecei par ieguldījumu valstu divpusējo attiecību stiprināšanā
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa trešdien, 29.maijā, parlamentā atvadu vizītē tiekoties ar Polijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Moniku Mihališinu (Monika Michaliszyn), pateicās vēstniecei par ieguldījumu Latvijas un Polijas attiecību stiprināšanā.
Trešdien, 29.maijā
09:00  Saeimas priekšsēdētājas V.E. Daigas Mieriņas tikšanās ar Polijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā V.E. Monika Michaliszyn
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Ārlietu komisijas sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde (turpinājums)
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:15  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
12:00  Nacionālās drošības komisijas sēde
12:00  Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēde
13:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas Bundestāga deputātu delegāciju un Konrāda Adenauera fonda pārstāvniecību Latvijā