Saeima skatīs sodu pastiprināšanu par cietsirdību pret dzīvniekiem

(10.04.2024.)

Saeima ceturtdien, 11.aprīlī, otrajā lasījumā skatīs Krimināllikuma grozījumus, ar ko plānots pastiprināt sodu par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem.

Deputāti galīgajā lasījumā lems par Elektroenerģijas tirgus likuma izmaiņām, kas paredz segt pusi būvdarbu izmaksu arī lielas jaudas pieslēgumiem.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija lūgusi rītdienas sēdes darba kārtībā pirmajā lasījumā iekļaut izmaiņas likumā, ar ko plānota cietumu sistēmas reforma.

Rītdienas sēdes darba kārtībā ir lēmuma projekts par Veronikas Krūmiņas apstiprināšanu par Satversmes tiesas tiesnesi. 

Ceturtdienas sēdes darba kārtībā ir Pieprasījumu komisijas atzinums par deputātu pieprasījumu izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai “Saistībā ar Izglītības un zinātnes ministrijas un tās pakļautībā esošo tiešo pārvaldes iestāžu iesaisti iepirkumā vai cenu aptaujā (tirgus izpēte) – pētījums “Iespējamais sadarbības modelis skolotāju darba samaksas principu pilnveidošanā””.

Tāpat deputāti skatīs Pieprasījumu komisijas atzinumu par deputātu pieprasījumu Ministru prezidentei Evikai Siliņai “Par projekta “Rail Baltica” realizāciju un par to sniegto satiksmes ministra pretrunīgo informāciju".

Deputātiem rīt būs jālemj arī par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu Saeimas komisijām, tostarp izmaiņām Imigrācijas likumā, kas cita starpā saistītas ar valodas eksāmenu Krievijas pilsoņiem.  

11.aprīļa Saeimas sēdes apstiprinātajā darba kārtībā kopumā ir iekļauti 15 jautājumi.

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 30.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde