Par Saeimas sēžu norisi un mediju iespējām 1.oktobrī

(29.09.2020.)

Informējam, ka, ievērojot aktuālo epidemioloģisko situāciju, Saeimas Prezidijs ir lēmis Saeimas 24.septembra ārkārtas sēdes darba kārtības izskatīšanu 1.oktobrī turpināt attālināti platformā e-Saeima. Attālināti notiks arī 1.oktobra Saeimas ārkārtas sēde.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem joprojām tiks nodrošināta iespēja intervēt Saeimas deputātus. Žurnālistu darbs saskaņā ar Saeimas Prezidija lēmumu 1.oktobrī tiks organizēts Saeimas nama Lielajā vestibilā, kā arī Apmeklētāju un informācijas centra telpās Saeimas ēkā Jēkaba ielā 16. Lūdzam ar izpratni izturēties pret faktu, ka plašsaziņas līdzekļu pārstāvju uzturēšanās citās Saeimas nama telpās nebūs iespējama.

Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, aicinām ikvienu būt atbildīgam un stingri ievērot Saeimā noteiktās fiziskās distancēšanās un epidemioloģiskās drošības prasības, kā arī piesardzības pasākumus, tostarp lietot sejas maskas vai aizsegus. Nav atļauts Saeimu apmeklēt gadījumā, ja Jums ir noteikta pašizolācija, mājas karantīna vai ir kādas elpceļu slimības pazīmes, piemēram, paaugstināta temperatūra, klepus, rīkles iekaisums, elpas trūkums.

Tāpat kā līdz šim, Saeimas sēdes norise ir atklāta, un ikvienam ir iespēja tai sekot līdzi parlamenta mājaslapā, kā arī Facebook kontā.

Mediju pārstāvjiem, kuriem Saeimas sēdes norises atspoguļošanai nepieciešams vizuālais materiāls (piefilmējumi), tos nodrošinās Saeimas Preses dienests.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima