Saeima galīgajā lasījumā lems par vienotu regulējumu aizsardzības industrijai

(26.03.2024.)

Saeima trešdien, 27.martā, galīgajā lasījumā skatīs Aizsardzības industrijas likuma projektu, kas noteiks Latvijas armijas preču un pakalpojumu piegādes drošību un veicinās aizsardzības industrijas attīstību.

Deputāti galīgajā lasījumā lems par izmaiņām Autopārvadājumu likumā, kas citastarp paredz noteikt maksimālo tarifu braucienam ar taksometru no lidostas vai cita starptautiskas nozīmes transporta infrastruktūras objekta un ieviest brauciena priekšapmaksas iespējas.

Parlamentārieši galīgajā lasījumā lems par nekustamā īpašuma nodošanu laikmetīgās mākslas centram “KIM?” un grozījumiem Publiskas personas mantas atsavināšanas likumā, kas paredz dienējošos suņus pēc dienesta beigām vispirms piedāvāt iegādāties kinologam, kas kopā ar suni pildījis dienestu.

Tāpat rīt galīgajā lasījumā paredzēts skatīt arī grozījumus Elektroenerģijas tirgus likumā, kas paredz segt pusi pieslēguma izmaksu arī lielas jaudas pieslēgumiem.

Savukārt otrajā lasījumā deputāti skatīs grozījumus Civilprocesa likumā un izmaiņas Šķīrējtiesu likumā, kas paredz pilnveidot šķīrējtiesu regulējumu. Otrajā lasījumā deputāti lems arī par valsts meža zemes nodošanu Valmieras pilsētas pašvaldībai industriālā parka attīstībai.

Rītdienas sēdes darba kārtībā ir arī lēmuma projekts par termiņa pagarināšanu Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīru dalībai Apvienoto Nāciju Organizācijas starptautiskajā operācijā “United Nations Truce Supervision Organization” (UNTSO).

Tāpat deputātiem būs jālemj par 10 297 pilsoņu kolektīvā iesnieguma “Emocionāls un praktisks atbalsts grūtniecībā, dzemdībās un pēcdzemdību posmā” turpmāko virzību.

Rīt deputātiem būs jālemj arī par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu Saeimas komisijām, tostarp Nacionālās kiberdrošības likuma projektu, kas izstrādāts, lai nodrošinātu Eiropas Savienības prasībām atbilstošu kiberdrošības līmeni.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija lūgusi rītdienas sēdes darba kārtībā iekļaut lēmuma projektu par pasākumiem Latvijas valsts ekonomiskās sadarbības pārtraukšanai ar agresorvalstīm – Krieviju un Baltkrieviju, tostarp mangāna rūdas iekļaušanu sankcionēto preču sarakstā.

27.marta Saeimas sēdes apstiprinātajā darba kārtībā kopumā ir iekļauti 18 jautājumi.

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 28.aprīlī