Aicinājums pieteikties dalībai Saeimas un NVO forumā

(25.04.2024.)

Pilsoniskās sabiedrības organizāciju pārstāvji aicināti pieteikties dalībai ikgadējā Saeimas un nevalstisko organizāciju (NVO) forumā, kas šogad norisināsies 7.maijā Saeimā.

Atzīmējot divdesmitgadi, kopš Latvija kļuvusi par Eiropas Savienības un NATO dalībvalsti, šogad forums būs veltīts Latvijas nākotnei drošā Eiropā.

Pasākuma dalībnieki varēs piedalīties trīs paralēlās tematiskajās diskusijās. Pirmā no tām veltīta jautājumam, vai mūsu bērni ir drošībā, tostarp ģimenē, skolā un sabiedrībā. Otrās paralēlās diskusijas dalībnieki spriedīs par sociālo ekonomiku Eiropā un Latvijā, savukārt trešās diskusijas uzmanības centrā – Latvijas loma Eiropas drošībā.

Pilsoniskās sabiedrības pārstāvji forumam aicināti pieteikties elektroniski līdz 1.maijam (ieskaitot): https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfc6IH9bKB7tHLw5FWLDqX7fjT8lj5KqKtyha8zfzYJaDiCSw/viewform

Foruma norisei interesenti varēs sekot līdzi tiešsaistē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv un parlamenta “Facebook” kontā.

Saeimas ikdienas darbā pilsoniskās sabiedrības iesaistei ir būtiska loma, vērtējot likumdošanas iniciatīvas un sniedzot priekšlikumus to pilnveidei. Forums ir kļuvis par parlamenta tradīciju, un Saeima to organizē ciešā sadarbībā ar pilsoniskās sabiedrības organizācijām.

Lai uzlabotu un modernizētu parlamenta dialogu ar pilsonisko sabiedrību, Saeimas Prezidijs februārī apstiprināja jaunu deklarāciju par Saeimas un pilsoniskās sabiedrības sadarbību.

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 5.maijā