Saeima lems par sociālās rehabilitācijas saņēmēju loka paplašināšanu

(18.12.2019.)

Parlamenta deputāti ceturtdien, 19.decembrī, galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā. Ar tiem paredzēts noteikt, ka valsts apmaksātu sociālo rehabilitāciju varēs saņemt arī personas, kuras sirgst no procesu atkarības, piemēram, azartspēlēm vai pārmērīgas aizraušanas ar jaunajām tehnoloģijām.

Tāpat darba kārtībā ir arī pašvaldību likuma grozījumi un pašvaldību vēlēšanu likuma grozījumi par izmaiņām ārkārtas vēlēšanu regulējumā pašvaldības domes atlaišanas gadījumā.

Otrajā lasījumā deputāti rīt skatīs grozījumus likumā “Par tiesu varu” un Tiesnešu disciplinārās atbildības likumā, kas cita starpā paredz no 2020.gada atcelt tiesnešu imunitāti administratīvo pārkāpumu lietās

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūgusi Saeimu rīt darba kārtībā iekļaut grozījumus Atkritumu apsaimniekošanas likumā, kas paredz noteikt ārkārtēju situāciju risināšanas regulējumu atkritumu apsaimniekošanas jomā.

Tāpat darba kārtībā ir lēmuma projekts par neuzticības izteikšanu Artura Krišjāņa Kariņa vadītajam Ministru kabinetam.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija lūgusi sēdes darba kārtībā iekļaut grozījumus Prokuratūras likumā un likumā “Par tiesu varu”. Grozījumi paredz veikt izmaiņas ģenerālprokurora izraudzīšanās un iecelšanas kārtībā.

Pirms 19.decembra sēdes Saeimai būs jāpabeidz skatīt 12.decembra sēdes darba kārtība. Šajā sēdē deputāti galīgajā lasījumā lems par jauna Privāto pensiju fondu likuma projektu. Savukārt otrajā lasījumā plānots skatīt grozījumus likumā “Par pašvaldībām”. Tie paredz noteikt, ka pašvaldība informatīvo izdevumu ir tiesīga izdot ne biežāk kā reizi mēnesī. 

Tāpat Saeima otrajā lasījumā skatīs grozījumus Uzņēmumu ienākuma nodokļa likumā, ar kuriem paredzēts novērst uzņēmumu ienākuma nodokļa  bāzes samazināšanu un peļņas novirzīšanu, kā arī novērst negatīvu ietekmi uz konkurenci.

Konceptuāli deputāti lems par jaunu Valsts robežsardzes likumu, kas izstrādāts, lai aktualizētu robežsardzes tiesisko regulējumu, kā arī nodrošinātu tā saskaņotību ar citiem normatīvajiem aktiem un Eiropas Savienības tiesību normām.

Saeimai konceptuāli būs jāskata arī grozījumi Bērnu tiesību aizsardzības likumā, ar kuriem plānots noteikt administratīvo atbildību nepilngadīgajiem par tabakas izstrādājumu glabāšanu, kā arī alkoholisko dzērienu glabāšanu un enerģijas dzērienu lietošanu.

Tāpat Saeima lems par kolektīvā iesnieguma par iespēju pret atlīdzību pārstrādei nodot dažādus iepakojuma veidus un kolektīvā iesnieguma par nekustamā īpašuma nodokļa atcelšanu vienīgajam īpašumam turpmāko virzību.

Pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 27.aprīlī