Preses konferencē Saeimas namā informēs par aktualitātēm Baltijas valstu sadarbībā

(27.11.2019.)

Piektdien, 29.novembrī, pulksten 13.00 Saeimas namā Baltijas Asamblejas (BA) 38.sesijas un Baltijas Padomes 25.sesijas ietvaros notiks preses konference, kurā masu mediju pārstāvjus informēs par aktualitātēm Baltijas valstu sadarbībā.

Šogad Rīgā notiekošās sesijas uzmanības lokā ir jautājumi par Baltijas valstu enerģētikas tirgus attīstību, ūdeņraža izmantošanas perspektīvām, ātrgaitas dzelzceļa “Rail Baltica” projektu, kā arī sadarbību augstākajā izglītībā un medicīnā.

Preses konferencē piedalīsies BA prezidents Jānis Vucāns un BA viceprezidenti Ādu Musts (Aadu Must) no un Valērijs Simuliks (Valerijus Simulik), kā arī visu trīs Baltijas valstu ārlietu ministri – Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Urmass Reinsalu (Urmas Reinsalu) no Igaunijas un Lins Linkevičs (Linas Linkevičius) no Lietuvas.

Preses konference notiks Saeimas nama Balsošanas zālē, Rīgā, Jēkaba ielā 11 pulksten 13.00 pēc 25.Baltijas Padomes kopīgā paziņojuma parakstīšanas.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus lūdzam Balsošanas zālē ierasties līdz pulksten 12.45.

Mediju pārstāvjus, kuriem nav pastāvīgās akreditācijas darbam Saeimā, pasākuma atspoguļošanai lūdzam iepriekš pieteikties, rakstot e-pastu prese@saeima.lv vai zvanot uz tālruni 67087244.

 

Informācija par Baltijas Asambleju un Baltijas Padomi

Latvija 2019.gada 1.janvārī uz gadu kļuva par Baltijas Asamblejas prezidējošo valsti.

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-16 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes par to, kā risināti BA dienas kārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.

Baltijas Padome ir Baltijas Asamblejas un Baltijas Ministru padomes jeb Baltijas valstu parlamentu un valdību sadarbības platforma. Galvenais Baltijas Padomes mērķis ir īstenot Baltijas valstu sadarbību vienlaikus likumdošanas un izpildvaras līmenī, tādējādi nodrošinot pieņemto lēmumu izpildes mehānismu. Baltijas Padomē Baltijas valstu parlamentārieši pulcējas ik gadu Baltijas Asamblejas sesijas ietvaros.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima