Saeima atbalsta grozījumus sporta pasākumu dalībnieku drošības veicināšanai

(10.03.2016.)

Saeima ceturtdien, 10.martā, pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā. Tie paredz, ka sporta sacensību organizēšanai autosportā, motosportā un ūdens motosportā ir jāsaņem atļauja no pašvaldības, kuras administratīvajā teritorijā sacensības paredzētas. 

„Virkne traģisko negadījumu motosportā, kas piedevām notikuši sacensībās, kuras netika organizētas atbilstoši Latvijas Motosporta federācijas apstiprinātajiem sacensību norises noteikumiem, skaidri norāda, ka jāmaina esošais regulējums. Mums jādara viss iespējamais, lai nodrošinātu sporta pasākumu dalībnieku drošību tehnisko sporta veidu sacensību laikā,” uzsver par likumprojekta virzību atbildīgās Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne. 

Šobrīd likumā noteikts, ka pašvaldības atļauja nav nepieciešama, ja pasākums notiek sporta bāzē, kas reģistrēta Sporta bāžu reģistrā. Turklāt normatīvais regulējums pieļauj, ka sacensības notiek pēc neatzītu sporta federāciju noteikumiem. 

Saskaņojot pasākuma norisi, organizatoram pašvaldībā būs jāiesniedz attiecīgajā sporta veidā atzītās sporta federācijas apliecinājums par sacensību atbilstību sporta federācijas apstiprinātiem sacensību norises noteikumiem. Pretējā gadījumā publiska pasākuma rīkošana netiks saskaņota, un sacensības nedrīkstēs notikt. 

Ceturtdien otrajā lasījumā Saeima atbalstīja saistītos grozījumus Sporta likumā, paredzot organizatoriem pienākumu nodrošināt to, ka sacensības atbilst Latvijā atzīto sporta federāciju apstiprinātiem sacensību noteikumiem. 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā