Saeima ceturtdien sanāks uz pirmo sēdi rudens sesijā

(02.09.2015.)

Saeima ceturtdien, 3.septembrī, sanāks uz pirmo sēdi šī gada rudens sesijā, kurā plānots skatīt jaunu Civilās aizsardzības un katastrofas pārvaldīšanas likuma, kā arī Nemateriālā kultūras mantojuma likuma projektu. Parlaments spriedīs kopumā par 29 likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās.

Tāpat sēdē Saeima lems par deputāta pilnvaru apstiprināšanu Guntim Kalniņam. Viņš deputāta pilnvaras uzņemsies uz laiku, kamēr aizsardzības ministra pienākumus pilda Raimonds Bergmanis.

Saeima arī lems, vai nodot izskatīšanai komisijās grozījumus interešu konflikta novēršanas likumā, kas paredz valsts amatpersonas statusu noteikt zemessargiem, kuri uz īpaša līguma pamata aizvieto profesionālā dienesta karavīrus Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS). Saeima spriedīs arī par izmaiņām Militārā dienesta likumā, kas ļautu NBS pilnībā pārņemt rekrutēšanas funkciju.

Tāpat Saeima lems, vai nodot izskatīšanai komisijās grozījumus divos likumos, lai noteiktu vienotu kārtību priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanā publiskās lietošanas ārtelpās vai vietās, kas vērstas pret publiskās lietošanas ārtelpu.

Deputāti izskatīs arī ierosinājumu nodot komisijām likumprojektus, kas paredz atsavināt piecus nekustamos īpašumus Austrumu maģistrāles izbūvei posmā no Ieriķu ielas līdz Vietalvas ielai.

Parlaments lems arī par grozījumiem Iedzīvotāju reģistra likumā. Izmaiņas paredz, ka iedzīvotāji no 2017.gada varēs lūgt sev piešķirt personas kodu bez dzimšanas datuma norādīšanas jeb tā saukto identifikācijas numuru.

Saeima spriedīs arī par to, vai izskatīšanai komisijās nodot grozījumus sešos likumos, kas paredz atteikties no nodevas par rūpnieciskā īpašuma (izgudrojumu, preču zīmju, dizainparaugu un cita rūpnieciskā īpašuma) aizsardzību.

Sēdē deputāti skatīs grozījumus arī Ceļu satiksmes likumā, precizējot vadītāja apliecības iegūšanas un atjaunošanas kārtību un paplašinot Ceļu satiksmes drošības direkcijas e-pakalpojumu klāstu.

Rītdienas sēdē deputāti arī vērtēs grozījumus likumā „Par sociālo drošību”, kas iecerēti, lai nodrošinātu tiesisku pamatu Labklājības informācijas sistēmas izveidei un darbībai. Skatīs arī grozījumus likumā „Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu”, kas paredz ieviest elektronisku sertifikātu – Eiropas Profesionālo karti - reglamentēto profesiju pārstāvjiem. Sertifikāts apliecinās izglītību un profesionālo kvalifikāciju personām, kas vēlēsies strādāt tajā pašā profesijā citā Eiropas Savienības vai Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstī.

Saeimas darba kārtībā ir arī lēmuma projekts par kolektīvās iniciatīvas „Marihuānas dekriminalizācija” noraidīšanu. Saeima lems arī par piekrišanu deputāta Kārļa Seržanta saukšanai pie administratīvās atbildības par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu.

Paredzēts balsot arī par Fiskālās disciplīnas padomes locekļa apstiprināšanu. Padomes locekļa amatam izvirzīti divi kandidāti: Andžs Ūbelis un Tālis Laizāns.

Tāpat deputāti spriedīs par iepriekšējā sēdē neizskatīto lēmuma projektu, kas paredz Ministru kabinetam sniegt Saeimai izvērtētu ziņojumu par bēgļu uzņemšanu Latvijā no Āfrikas un citiem bēgļu izcelsmes reģioniem.

Saeimas 3.septembra sēdes darba kārtībā ir 40 jautājumi.

 

Saeimas Preses dienests

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde