Aicina piedalīties asinsdonoru dienā pie parlamenta

(05.04.2024.)

Ceturtdien, 11.aprīlī, pie parlamenta notiks asinsdonoru diena, kurā ikviens aicināts Valsts asinsdonoru centra (VADC) specializētajā autobusā ziedot asinis līdzcilvēku dzīvības un veselības glābšanai. Donoru dienā aicināti piedalīties arī Saeimas deputāti un darbinieki.

Specializētais autobuss pie Saeimas nama Jēkaba ielā atradīsies no pulksten 10.00 līdz 14.00.

Dodoties ziedot asinis, ir jābūt labai pašsajūtai. Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments, kā arī būs jānorāda savs bankas konta numurs, ja ziedotājs vēlēsies saņemt naudas kompensāciju.

Pirms asins ziedošanas VADC tīmekļvietnē iespējams aizpildīt donora anketu un to izdrukātu ņemt līdzi, lai asins ziedošana noritētu raitāk: https://www.vadc.lv/donoriem/asins-donora-anketa. Anketu vēlams aizpildīt ne ātrāk kā dienu pirms asins ziedošanas.

Viena ziedošanas reize – tā ir iespēja palīdzēt līdz pat trim nelaimē nonākušiem cilvēkiem. Asins nodošanas procedūra neaizņem vairāk par pusstundu. Tā sniedz gandarījumu par palīdzību citiem grūtā brīdī, kā arī uzlabo donora veselību, tostarp palīdz atjaunot asins sastāvu. Plašāka informācija VADC tīmekļvietnē www.vadc.gov.lv.

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 30.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde