Z.Kalniņa-Lukaševica ar Meksikas vēstnieku vienisprātis par nepieciešamām reformām ANO Drošības padomē

(20.03.2024.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica, trešdien, 20.martā, parlamentā tiekoties ar Meksikas Savienoto Valstu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Alehandro Aldajs Gonsalesu (Alejandro Alday Gonzalez) pārrunāja nepieciešamās reformas ANO Drošības padomē, lai uzlabotu ANO darbības principus.

“Agresorvalsts neko nedrīkst iegūt un nedrīkst palikt nesodīta, jo tas Krieviju un nākotnē arī citas valstis iedrošinātu agresijas izpausmēm,” pauda Z.Kalniņa-Lukaševica, atzīmējot, ka ANO Drošības padomē ir nepieciešamas pārmaiņas, lai stiprinātu tās funkcionalitāti, un Latvija un Meksika šajā jautājumā var cieši sadarboties. Pašlaik Krievija ir viena no tām piecām ANO Drošības padomes dalībvalstīm, kurai ir veto tiesības.

Spriežot par Latvijas un Meksikas divpusējām attiecībām, kā arī par sadarbību Eiropas Savienības mērogā, puses pārrunāja arī līgumtiesiskās bāzes pilnveidošanas jautājumus, lai stiprinātu savstarpējo tirdzniecību.

Z.Kalniņa-Lukaševica un vēstnieks bija vienisprātis par iespēju attīstīt Latvijas un Meksikas sadarbību izglītībā un īstenot studentu apmaiņu. Tāpat pārrunāti veidi, kā stiprināt parlamentāro dialogu, tostarp izmantojot digitālo tehnoloģiju sniegtās saziņas iespējas.   

A.A.Gonsaless parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē. Vēstnieks rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720315576324/
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 27.aprīlī