Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa vizītē apmeklēs Somiju

(15.02.2024.)

Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa piektdien, 16.februārī, pēc Somijas parlamenta priekšsēdētāja Jusi Hallaaho (Jussi Halla-Aho) ielūguma apmeklēs Somijas galvaspilsētu Helsinkus.

Somijas parlamentā Saeimas priekšsēdētāja tiksies gan ar J.Hallaaho, gan parlamentā pārstāvēto frakciju vadību, lai spriestu par valstu divpusējo sadarbību, kā arī sadarbību Ziemeļvalstu un Baltijas valstu (NB8) un citos starptautiskajos formātos.

D.Mieriņa un viņas vadītā delegācija dosies arī uz Somijas Iekšlietu ministriju, kur tiksies ar ministri Mari Rantanenu (Mari Rantanen), lai pārrunātu Somijas pieredzi civilās aizsardzības jomā. Tāpat Latvijas parlamentāriešiem kopā ar Helsinku pilsētas vadību plānots Merihaka civilās aizsardzības bumbu patvertnes apmeklējums. Latvijas delegācija apmeklēs arī Eiropas izcilības centru hibrīddraudu apkarošanai.

Vēl Saeimas delegācija tiksies ar Somijas parlamenta sadraudzības grupas ar Latvijas parlamentu vadītāju Jarmo Lindbergu (Jarmo Lindberg), kā arī Aizsardzības komisijas priekšsēdētāju Juku Kopru (Jukka Kopra) un Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Kimmo Kiljunenu (Kimmo Kiljunen).

Saeimas priekšsēdētāju vizītē uz Somiju pavadīs Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Raimonds Bergmanis un Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Leila Rasima.

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 28.aprīlī