Eiropas dienā pie Saeimas nama norisināsies Eiropas pikniks

(02.05.2024.)

Par godu Latvijas divdesmitgadei Eiropas Savienībā ceturtdien, 9.maijā – Eiropas dienā –, pie Saeimas nama norisināsies Eiropas pikniks. 

Pasākuma laikā ikviens interesents aicināts neformālā gaisotnē kopā svinēt svētkus, sarunāties ar citiem dalībniekiem un iepazīties ar plašo Eiropas kulināro mantojumu, baudot Eiropas Savienības dalībvalstu un kandidātvalstu vēstniecību sarūpētos nacionālos ēdienus un svētku kūku. 

Eiropas dienas pikniku atklās Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa un Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis. 

Piknika ietvaros ikviens interesents aicināts piedalīties erudīcijas spēles “Es un ES” izspēlē un pārbaudīt savas zināšanas par Eiropas Savienības jautājumiem. Spēlē būs iespējams piedalīties, izmantojot savu viedierīci, un trīs labākie dalībnieki saņems veicināšanas balvas. Paredzēts, ka notiks divas erudīcijas spēles izspēles. 

Pasākums norisināsies no pulksten 12.45 līdz 15.00 pie Saeimas nama Jēkaba ielā 11, Rīgā. Erudīcijas spēles “Es un ES” pirmā izspēle paredzēta pulksten 13.10, savukārt otrā izspēle plānota pulksten 14.10. 

Eiropas piknika norises vieta būs arī viens no pieciem kontrolpunktiem orientēšanās spēlē “saSKATI EIROPU”. Citi kontrolpunkti atradīsies Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā, Rīgas Valsts 2.ģimnāzijā, Rīgas Valsts 3.ģimnāzijā un Eiropas Savienības mājā, un katrā no tiem būs jāizpilda noteikts uzdevums. Orientēšanās spēli dalībnieki varēs uzsākt jebkurā no kontrolpunktiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 17.maijā
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēde