Daiga Mieriņa reģionālajā vizītē apmeklēs Daugavpili

(14.03.2024.)

Lai iepazītos ar situāciju Daugavpils reģionālajā slimnīcā, kā arī spriestu par izglītības jautājumiem Latgalē, Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa piektdien, 15.martā, reģionālajā vizītē apmeklēs Daugavpili.

Daugavpils reģionālajā slimnīcā Saeimas priekšsēdētāja tiksies ar tās valdes priekšsēdētāju Intu Vaivodi un valdes locekli Edgaru Labsvīru. D.Mieriņa ar slimnīcas vadību pārrunās slimnīcas finansējuma jautājumus, veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību Latgalē, kā arī iepazīsies ar slimnīcas turpmāko attīstības plānu. Vizītes ietvaros pulksten 11.30 plānota arī preses konference.

Pulksten 13.00 Saeimas priekšsēdētāja dosies uz Daugavpils Medicīnas koledžu, kur tiksies ar jauniešiem akcijas “Atpakaļ uz skolu/atpakaļ uz universitāti” ietvaros. Akcijas laikā savu jomu lietpratēji dodas uz skolām mācību stundu un lekciju kursu ietvaros, ar savu pieredzi bagātinot mācību procesu. Tāpat D.Mieriņa koledžā tiksies ar tās direktori Līviju Jankovsku.

Pēc tam Saeimas priekšsēdētājai plānots Bebrenes vispārizglītojošās un profesionālās vidusskolas apmeklējums, kur paredzēts pārrunāt jautājumus saistībā ar profesionālās izglītības pieejamību un pieprasījumu Latgales reģionā.  

Saeimas priekšsēdētājas D.Mieriņas vizīte Daugavpilī piektdien, 15.martā, sāksies pulksten 10.30 Daugavpils reģionālajā slimnīcā, Vasarnīcu ielā 20.

 

Saeimas Preses dienests

 

Sestdien, 27.aprīlī