Ceturtdien ārkārtas sēdē Saeima pieminēs divus gadus kopš Krievijas kara Ukrainā

(21.02.2024.)

Ceturtdien, 22.februārī, deputāti sanāks uz ārkārtas sēdi, kas sasaukta, lai pieminētu Krievijas kara Ukrainā otro gadadienu. Sēdē uzrunas teiks mūsu valsts augstākās amatpersonas, un attālināti Saeimas deputātus uzrunās arī Ukrainas parlamenta Augstākās Radas priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks. Ārkārtas sēde sāksies pulksten 9.00. 

Pēc tam pulksten 10.30 Saeima darbu turpinās, un šīs sēdes darba kārtībā Budžeta komisija lūgusi iekļaut grozījumus Lauksaimniecības un lauku attīstības likumā. Tie paredz aizliegt patēriņam Latvijā ievest lauksaimniecības un lopbarības produktus no Krievijas un Baltkrievijas. 

Sēdes darba kārtībā Ārlietu komisija lūgusi iekļaut lēmuma projektu “Godinot Ukrainas aizstāvjus un iedzīvotājus par viņu drosmi un varonību un paužot atbalstu Ukrainai līdz tās uzvarai”, savukārt Mandātu komisija – lēmuma projektu par deputāta mandāta apstiprināšanu Amilam Saļimovam. 

Galīgajā lasījumā rītdien darba kārtībā ir likuma grozījumi, kas paredz noteikt kārtību, kādā biedrību un nodibinājumu biedri piedalās un balso attālinātās sapulcēs, kā arī pilnveidot nevalstisko organizāciju likvidācijas un darbības izbeigšanas kārtību. 

Tāpat galīgajā lasījumā deputāti skatīs likumprojektu, lai varētu ieviest jaunu metroloģiskās kontroles veidu – statistisko verificēšanu –, kas ļaus viedos elektrības skaitītājus pārbaudīt izlases veidā. 

Darba kārtībā pirmajā lasījuma iekļauti Enerģētikas likuma grozījumi, kas paredz pašvaldībām dot plašākas iespējas savā teritorijā noteikt siltumapgādes veidus, un arī Farmācijas likuma grozījumi, ar kuriem iecerēts veicināt zāļu un medicīnisko ierīču pieejamību un uzraudzību, kā arī pilnveidot reglamentāciju gēnu terapijas zāļu atļaušanā. 

Savukārt otrajā lasījumā rīt paredzēts skatīt likumprojektu, kas cita starpā paredz noteikt maksimālo taksometra brauciena maksu no lidostas “Rīga”. 

Vēl sēdē iekļauts Mandātu komisijas ziņojums par administratīvi sodītajiem deputātiem laikā no 2023.gada septembra līdz šī gada janvārim.   

22.februāra apstiprinātajā Saeimas sēdes darba kārtībā ir iekļauti 23 jautājumi. Pulksten 17.00 ceturtdien paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 29.aprīlī
10:00  Eiropas lietu komisijas sēde
13:50  Saeimas Prezidija sēde