Saeimas Eiropas lietu komisijas deputāti Briselē tiekas ar augsta līmeņa Eiropas Komisijas pārstāvjiem

(21.02.2024.)

“Saeimas Eiropas lietu komisijai ir nozīmīga loma, jo tajā tiek apstiprināta katra Latvijas nacionālā pozīcija par Eiropas Savienības politikas iniciatīvām. Eiropas lietu komisijas deputātiem ir bijusi iespēja nepastarpināti diskutēt ar augsta līmeņa Eiropas Komisijas pārstāvjiem gan par atbalstu Ukrainai, gan par sankciju, migrācijas, enerģētikas, budžeta un aizsardzības politikas jautājumiem,” uzsver Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis. Komisijas priekšsēdētājs un viņa vadītā delegācija šajās dienās uzturas Briselē, Beļģijā.

Domapmaiņa ar augsta līmeņa Eiropas Komisijas pārstāvjiem ir būtiska sadarbības veicināšanai starp Eiropas un nacionālā līmeņa politikas veidotājiem, norāda deputāti. “Šīs sarunas un ieskats Eiropas Savienības politikas aizkulisēs ļaus Saeimas deputātiem vēl labāk izpildīt savu lomu, pārstāvot Latvijas iedzīvotāju balsis,” pauž E.Cepurītis.

Eiropas Komisijā Saeimas delegācija tikās ar Eiropas Komisijas ģenerālsekretāri Ilzi Juhansoni un Eiropas komisijas izpildvietnieku Valdi Dombrovski. Savukārt ar vairāku Eiropas Komisijas ģenerāldirektorātu atbildīgajām amatpersonām deputāti sprieda par Eiropas Savienības militāro industriju, jauno Migrācijas un patvēruma paktu, kā arī zaļo transformāciju un enerģētiku.

Apmeklējot Eiropas Parlamentu, Saeimas delegācija tikās ar Latvijas eiroparlamentāriešiem – Andri Ameriku, Ivaru Ījabu, Sandru Kalnieti, Daci Melbārdi, Nilu Ušakovu un Inesi Vaideri, kā arī ar Latvijas vēstnieci, pastāvīgo pārstāvi Eiropas Savienībā Leldi Līci-Līcīti.

Eiropas Komisiju un Eiropas Parlamentu vizītē apmeklē arī Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Uģis Rotbergs un komisijas sekretārs Vilis Krištopans, kā arī komisijas deputāti Jekaterina Drelinga, Ligita Gintere, Jānis Grasbergs, Rihards Kols, Atis Labucis, Zane Skujiņa-Rubene, Māris Sprindžuks un Didzis Šmits. Vizīte noris ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā atbalstu.

 

Saeimas Preses dienests

Foto: Jennifer Jacquemart, Eiropas Komisija

Pirmdien, 29.aprīlī
10:00  Eiropas lietu komisijas sēde
13:50  Saeimas Prezidija sēde