Jānis Grasbergs tiekas ar Šrilankas, Vjetnamas un Mauritānijas vēstniekiem

(24.01.2024.)

Saeimas sekretāra biedrs Jānis Grasbergs trešdien, 24.janvārī, parlamentā tikās ar Šrilankas, Vjetnamas un Mauritānijas vēstniekiem Latvijas Republikā.

Sarunā ar Šrilankas Demokrātiskās Sociālistiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Dharšanu Mahendru Pereru (Dharshana Mahendra Perera) J.Grasbergs apsprieda izglītības jautājumus, norādot, ka esam ieinteresēti informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, kā arī citu tehnisko zinātņu pētnieku piesaistē.

J.Grasbergs un vēstnieks bija vienisprātis par iespēju pilnveidot Latvijas un Šrilankas dialogu ekonomikā un tūrismā. Puses kā būtisku soli sadarbības stiprināšanā atzīmēja tiešos avioreisus no Rīgas uz Šrilanku, kas uzsākti pērnā gada nogalē. D.M.Perera parlamentā bija ieradies atvadu vizītē, un Saeimas sekretāra biedrs pateicās vēstniekam par viņa ieguldījumu mūsu valstu attiecību stiprināšanā. Vēstnieks rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

Spriežot par aktualitātēm reģionā ar Vjetnamas Sociālistiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Vantuaņu Čonu (Tran Van Tuan), J.Grasbergs norādīja uz Krievijas agresijas kara Ukrainā globālajām sekām, tostarp pārtikas nodrošinājuma un energokrīzes kontekstā. Tāpat Saeimas sekretāra biedrs uzsvēra nepieciešamību saukt agresorvalsti pie atbildības.

Pārrunājot ekonomisko sadarbību, J.Grasbergs izcēla kokrūpniecības lomu Latvijas tautsaimniecībā. Saeimas sekretāra biedrs un vēstnieks bija vienisprātis par iespējām veicināt tirdzniecības sakarus starp Latviju un Vjetnamu. Tāpat puses pārrunāja sadarbības iespējas izglītībā, zinātnē un kultūrā.

Vjetnamas vēstnieks rezidē Stokholmā, Zviedrijā, un bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas sekretāra biedrs šodien tikās arī ar Mauritānijas Islāma Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Bubakaru Kanu (Boubacar Kane), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē. J.Grasbergs atzīmēja Latvijas ieinteresētību paplašināt sadarbību ar Mauritāniju gan divpusēji, gan starptautisko organizāciju ietvaros. Tāpat Saeimas sekretāra biedrs atzinīgi vērtēja Mauritānijas partnerību ar NATO, kā arī pateicās par tās atbalstu Ukrainai. Spriežot par Krievijas agresīvā kara negatīvo ietekmi uz globālo nodrošinātību ar pārtiku, jo īpaši Āfrikas valstīs, J.Grasbergs apliecināja Latvijas gatavību iesaistīties Ukrainas graudu transportēšanā uz Āfriku.

B.Kans rezidē Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

 

Foto no tikšanās ar Šrilankas vēstnieku: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720314301513/
Foto no tikšanās ar Vjetnamas vēstnieku: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720314314939
Foto no tikšanās ar Mauritānijas vēstnieku: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720314294276/
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 29.aprīlī
10:00  Eiropas lietu komisijas sēde
13:50  Saeimas Prezidija sēde