Saeimas priekšsēdētājas biedre Antoņina Ņenaševa Taizemes vēstniecei: izglītība un zinātne – perspektīvas jomas ciešākai sadarbībai

(24.01.2024.)
VideoGalerija

Izglītība un zinātne ir jomas, kurās Latvijai ar Taizemi jau ir sekmīgas iestrādes sadarbībā, kas paver plašākas iespējas aktīvākiem kontaktiem arī nākotnē. Izglītība ir cieši saistīta arī ar digitalizāciju, un esam ieinteresēti attīstīt sadarbību arī informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Antoņina Ņenaševa, trešdien, 24.janvārī, tiekoties ar Taizemes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Arunrunu Phothonu Hamfrīsu (Arunrung Phothong Humphreys). Vēstniece rezidē Zviedrijā un bija ieradusies Saeimā iepazīšanās vizītē.

Arī vēstniece akcentēja izglītību un zinātni kā vienu no būtiskākajiem jautājumiem, kuros valstis var sadarboties, un norādīja, ka pērn jau aicinājusi Baltijas valstu universitātes izzināt ciešākas sadarbības iespējas un attīstīt kontaktus.

Pārrunājot sadarbību ekonomikā, A.Ņenaševa izcēla Latvijā attīstīto kokrūpniecību, pārtikas sektoru un farmācijas nozari. Vēstniece apliecināja Taizemes interesi tuvāk iepazīt sadarbības iespējas uzņēmējiem.

Tāpat spriests par ieguvumiem, ko sniegtu brīvās tirdzniecības nolīgums starp Eiropas Savienību un Taizemi, par ko pagājušajā gadā atsāktas sarunas.

Puses pārrunāja arī Krievijas izvērsto karu Ukrainā. Saeimas priekšsēdētājas biedre atzinīgus vārdus veltīja humānajai palīdzībai, ko Taizeme sniegusi Ukrainai. Mums ir jāpalīdz Ukrainai līdz tās uzvarai, sacīja A.Ņenaševa, akcentējot arī to, ka Krievija ir jāsauc pie atbildības par pastrādātajām zvērībām. Tāpat jādara viss iespējamais, lai palīdzētu atgriezties dzimtenē bērniem, kurus Krievija nolaupījusi. Saeimas priekšsēdētāja biedre vēstnieci informēja, ka pagājušā gada nogalē Saeima pieņēma paziņojumu, kurā aicina pēc iespējas ātrāk atgriezt dzimtenē prettiesiski pārvietotos Ukrainas bērnus.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720314301853
Izmantošanas noteikumi: https://saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 28.aprīlī