Latgales apakškomisijas deputāti Malnavā spriež par stratēģisku pieeju elektroenerģijas lietošanā

(19.05.2023.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijas deputāti, piektdien, 19.maijā, apmeklēja Malnavu, kur tikās ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Latgales padomi un tās sadarbības partneriem, kā arī apmeklēja Latgales Biznesa forumu, kurā spriests par iespējām un izaicinājumiem Latgalē saistībā ar enerģētikas jomu.

“Latgales reģiona apmeklējums ir būtisks, lai klātienē satiktos un diskutētu ar reģiona uzņēmējiem un citiem sadarbības partneriem. Šoreiz īpašu uzmanību pievērsām reģiona enerģētiskajai neatkarībai, izaicinājumiem un iespējām enerģētikā šajā gadā,” sacīja apakškomisijas priekšsēdētājs Edmunds Teirumnieks.

E.Teirumnieks atzīmēja, ka šī brīža ģeopolitiskajos apstākļos īpaši svarīgi diskutēt par valsts atbalstu uzņēmumu energoefektivitātei, atjaunojamai enerģijai un stratēģisku pieeju elektroenerģijas iegādē un lietošanā.

Tiekoties ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Latgales padomi un tās sadarbības partneriem, deputāti pārrunāja arī ar darbaspēka pieejamību un nodokļiem saistītus jautājumus. Tāpat spriests par konkurētspējīgas uzņēmējdarbības vides izveidi Latgalē, Eiropas Savienības finansējuma ilgtspējību plānošanu un izglītības jautājumiem reģionā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima