Hokeja laukumā tiksies Saeimas un bijušo Latvijas hokeja izlases spēlētāju komandas

(25.04.2023.)

Tuvojoties pasaules čempionātam hokejā, sestdien, 29.aprīlī, Saeimas hokeja komanda draudzības spēlē mērosies spēkiem ar Latvijas Hokeja federācijas un bijušo Latvijas izlases spēlētāju komandu.

Saeimas komandā pieteikti deputāti Kaspars Briškens, Atis Deksnis, Jānis Grasbergs, Arnolds Jātnieks un Lauris Lizbovskis, kā arī bijušie Saeimas deputāti Gaidis Bērziņš un Imants Parādnieks. Komandas cīņas sparu stiprinās arī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis, kā arī deputāti Andris Kulbergs un Atis Švinka. Spēlētāju rindās būs arī Saeimas darbinieki un deputātu ģimenes locekļi.

Savukārt Latvijas Hokeja federācijas un izlases bijušo spēlētāju komandas sastāvā pieteikti Lauris Dārziņš, Aleksandrs Ņiživijs, Agris Saviels, Krišjānis Rēdlihs, Jānis Straupe, Rūdolfs Kalvītis, Ēriks Miļuns, Roberts Pļāvējs, Ralfs Bukarts, Toms Broks, Edgars Gaross un vēl citi federācijas pārstāvji.

Hokeja spēli atklās un uzmundrinošus vārdus teiks Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns un Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis.

Draudzības spēlei būs trīs periodi – katrs 15 minūtes. Pēc spēles neatkarīgi no rezultāta komandas izpildīs katra piecus pēcspēles metienus. Spēlētāji savas prasmes un meistarību demonstrēs arī veiklības un ātruma stafetēs.

Pēc mača apbalvos komandas, kā arī spēles labāko uzbrucēju, aizsargu un vārtsargu, tāpat vērtīgāko, rezultatīvāko un atraktīvāko spēlētāju.

Saeimas hokeja komanda izveidota 10.Saeimā un kopš 2011.gada aizvadījusi daudzus draudzības mačus, mērojoties spēkiem ar Valsts policijas, Valmieras pilsētas pašvaldības domes, mūziķu un Zemnieku saeimas komandām.

Saeimas un bijušo Latvijas hokeja izlases spēlētāju draudzības spēle notiks sestdien, 29.aprīlī, “Arēnā Rīga”, Skanstes ielā 21, pulksten 12.30.

Mediju ievērībai:
Pasākuma laikā foto un video iespēja. Mediju pārstāvjus, kuri vēlas atspoguļot spēli, lūdzam līdz 26.aprīļa pulksten 15.00 pieteikties, rakstot e-pastu uz prese@saeima.lv vai zvanot uz tālruni 67087281.

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 24.aprīlī
09:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Ārlietu komisijas sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:15  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
12:00  Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
12:00  Nacionālās drošības komisijas sēde
12:00  Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēde
12:15  Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Riharda Kola tiksānās ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Anatolii Kutsevol
14:30  Saeimas deputāta Jāņa Patmalnieka tikšanās ar Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā V.E. Claudia Magdalena Njoo Pieterse
15:30  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēde