Inese Lībiņa-Egnere piedalīsies Krimas platformas inaugurācijas samitā

(23.08.2021.)

Saeimas priekšsēdētājas biedre, Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) Latvijas delegācijas vadītāja Inese Lībiņa-Egnere pēc Ukrainas parlamenta (Verkhovna Rada) ielūguma līdz 26.augustam uzturēsies Ukrainā, kur piedalīsies Krimas platformas inaugurācijas samitā un Ukrainas neatkarības 30.gadadienai veltītajos pasākumos.

Kijevā I.Lībiņa-Egnere tiksies ar Verkhovna Rada vicespīkeri Olenu Kondratjuku (Olena Kondratiuk), kā arī EPPA Ukrainas delegācijas vadītāju Mariju Mezencevu (Mariia Mezentseva).

Saeimas priekšsēdētājas biedre piedalīsies arī Ukrainas parlamenta ārkārtas sēdē par godu Krimas platformas - starptautiskas iniciatīvas, kas fokusējas uz Krimas deokupācijas veicināšanu - atklāšanai, kā arī Krimas platformas ekspertu forumā.

Tāpat Saeimas priekšsēdētājas biedre piedalīsies Verkhovna Rada svinīgajā sēdē par godu Ukrainas Neatkarības akta pieņemšanas 30.gadadienai, kā arī noliks ziedus pie Nebesnaja sotņa upuru memoriāla, kas veltīts Maidanā bojāgājušo protestētāju piemiņai.

Plānots, ka I.Lībiņa-Egnere piedalīsies arī Ukrainas neatkarības 30.gadadienas oficiālajā ceremonijā Neatkarības laukumā, Valsts karoga dienai veltītā ceremonijā pie Ukrainas parlamenta, kā arī Nacionālajā botāniskajā dārzā kopā ar citiem pasākuma viesiem iestādīs kokus.

Paredzēts, ka I.Lībiņa-Egnere kopā ar Ukrainas un citu valstu parlamentāriešiem apmeklēs arī okupētās Krimas pussalas pierobežu, kur tiksies ar Krimas tatāriem un iedzīvotājiem, kā arī valsts iestāžu pārstāvjiem.

Kopā ar I.Lībiņu-Egneri pēc Ukrainas parlamenta ielūguma Kijevā uzturēsies arī NATO Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas vadītājs Ojārs Ēriks Kalniņš.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 27.aprīlī