Mandātu komisija rosina deputāti Gloriju Grevcovu izslēgt no dalības sešās Saeimas sēdēs

(15.02.2023.)

Saeimas Mandātu ētikas un iesniegumu komisijas deputāti trešdien, 15.februārī, nolēma rosināt Saeimu parlamenta deputāti Gloriju Grevcovu izslēgt no dalības sešās Saeimas sēdēs. 

Mandātu komisija lēmumu pieņēmusi, izskatot deputāta Edvīna Šnores iesniegumu, kurā lūgts vērtēt G.Grevcovas sociālajos tīklos šī gada 22.janvārī izplatīto video uzrunu, kas ierakstīta Latvijas Okupācijas muzejā. 

Mandātu komisija konstatēja, ka G.Grevcova pārkāpusi Saeimas deputātu ētikas kodeksa 4. un 7.punktu. Tie noteic, ka deputāts godprātīgi ievēro Saeimas deputāta svinīgajā solījumā pausto apņemšanos, publiskos izteikumos izvairās no vārdiem, žestiem un citādas rīcības, kas var būt aizskaroša, kā arī nelieto apvainojošus vai ar Saeimas cieņu nesavienojamus izteicienus; balstās uz faktiem, to godīgu interpretāciju un argumentāciju. 

Mandātu komisijas lēmums vēl jāskata Saeimas sēdē.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt