Saeima ceturtdien lems par Aizsardzības industrijas likuma projektu

(07.02.2024.)

Saeima ceturtdien, 8.februārī, otrajā lasījumā skatīs Aizsardzības industrijas likuma projektu un ar to saistītus grozījumus Mobilizācijas likumā un grozījumus Nacionālās drošības likumā. Regulējums nepieciešams, lai nodrošinātu Nacionālo bruņoto spēku valsts aizsardzības uzdevumu un starptautisko saistību izpildei nepieciešamo preču piegādes un pakalpojumu sniegšanas drošību. 

Otrajā lasījumā Saeima lems arī par grozījumiem Publiskas personas mantas atsavināšanas likumā. Tie paredz dienējošu suni pēc dienesta beigām vispirms piedāvāt iegādāties kinologam, kas kopā ar suni pildījis dienesta pienākumus. 

Sēdes darba kārtībā ir arī lēmuma projekts par neuzticības izteikšanu satiksmes ministram, deputātu pieprasījums klimata un enerģētikas ministram par valsts elektroapgādes sistēmas drošību un pieprasījums satiksmes ministram par AS “Air Baltic Corporation” pieļauto informācijas slēpšanu par bijušā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa lidojumiem ar privātām lidmašīnām. 

Deputāti rīt arī lems, vai nodot izskatīšanai komisijās likumprojektu, ar kuru iecerēts nodrošināt ātrāku un efektīvāku kriminālprocesa norisi, kā arī atteikties no drošības līdzekļa - ievietošanas sociālās korekcijas izglītības iestādē. 

Tāpat komisijām plānots nodot grozījumus Elektronisko sakaru likumā, kas paredz tiesības uzņēmējiem brīvi rīkoties ar vēsturiski bez maksas saņemtajām radiofrekvencēm, likuma projektu par lielu uzņēmumu grupu globālā minimālā nodokļa līmeņa nodrošināšanu un grozījumus Farmācijas likumā, ar kuriem iecerēts veicināt zāļu un medicīnisko ierīču pieejamību un uzraudzību, kā arī pilnveidot reglamentāciju gēnu terapijas zāļu atļaušanā. 

Saeimas Juridiskā komisija lūgusi sēdes darba kārtībā iekļaut lēmuma projektu par Oskara Erdmaņa apstiprināšanu par Valsts kontroles padomes locekli, savukārt Budžeta komisija lūgusi rīt skatīt arī likumprojektu saistībā ar Eiropas Savienības regulējumu par valsts atbalsta piešķiršanu komercsabiedrībām brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās. 

8.februāra Saeimas sēdes apstiprinātajā darba kārtībā iekļauti 16 jautājumi. Savukārt pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienestsd

Svētdien, 28.aprīlī