Saeima ceturtdien lems par ieceri pārtikas preču cenu zīmēs norādīt produkta ražotājvalsti

(28.02.2024.)

Saeima ceturtdien, 29.februārī, otrajā lasījumā skatīs grozījumus Pārtikas aprites uzraudzības likumā, kas paredz pārtikas preču cenu zīmēs norādīt produkta ražotājvalsti.  

Otrajā lasījumā deputāti arī lems par izmaiņām Enerģētikas likumā, lai vienkāršotu augstsprieguma ārējo inženiertīklu izbūves saskaņošanu ar skarto zemju īpašniekiem.

Saeima rīt pirmajā lasījumā skatīs Kriminālprocesa likuma grozījumus, ar kuriem iecerēts atteikties no drošības līdzekļa – ievietošanas sociālās korekcijas izglītības iestādē. Tāpat deputāti konceptuāli skatīs izmaiņas Valsts pārvaldes iekārtas likumā, lai tīmekļa vietnes latvija.lv nosaukumu aizstātu ar latvija.gov.lv.

Rītdienas sēdes darba kārtībā pirmajā lasījumā ir arī likumprojekts, ar kuru plānots ratificēt Latvijas un Pakistānas konvenciju par izvairīšanos no ienākuma nodokļu dubultās uzlikšanas, nodokļu nemaksāšanas novēršanu un līguma protokolu.

Rīt deputātiem būs jālemj par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu Saeimas komisijām, tostarp par Valsts prezidenta rosinātajām likuma izmaiņām, kas paredz priekšvēlēšanu aģitācijas materiālos norādīt, ka to tapšanā izmantots mākslīgais intelekts. Tāpat deputāti lems, vai komisijām nodot grozījumus Ceļu satiksmes likumā, ar kuriem iecerēts liegt Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem piedalīties ceļu satiksmē Latvijā.

Ceturtdienas sēdes darba kārtībā ir Pieprasījumu komisijas atzinums par deputātu iesniegto pieprasījumu Ministru prezidentei Evikai Siliņai par valsts finansējuma piešķiršanu Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centram “Re:Baltica”.

Saeimas Mandātu komisija lūgusi rītdienas sēdē izskatīt lēmuma projektu par 10 972 pilsoņu kolektīvā iesnieguma “Lai skolēns katrā mācību priekšmetā drīkst uzlabot vairāk par vienu atzīmi” turpmāko virzību.

29.februāra Saeimas sēdes apstiprinātajā darba kārtībā ir 18 jautājumi. Savukārt pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 27.aprīlī