Saeimas deputāts Andris Bērziņš ievēlēts par Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas viceprezidentu

(08.03.2010.)

Par Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas (EPPA) viceprezidentu kļuvis Saeimas deputāts, Latvijas EPPA delegācijas vadītājs Andris Bērziņš (ZZS). Šajā amatā Latvijas parlamentārietis ievēlēts EPPA sesijas laikā.

11.martā A.Bērziņš dosies uz Francijas galvaspilsētu Parīzi, lai piedalītos EPPA biroja sēdē. Šajā sanāksmē tiks skatīti Asamblejas aprīļa sesijas darba kārtības jautājumi un EPPA novērotāju delegācijas ziņojums par prezidenta vēlēšanu norisi Ukrainā, kā arī citi jautājumi.

EPPA birojā darbojas prezidents un 19 viceprezidenti. EPPA viceprezidenta pienākumos ietilpst dalība Asamblejas biroja sēdēs, kā arī EPPA sesijas plenārsēžu vadīšana, prombūtnes laikā aizvietojot EPPA prezidentu. Viceprezidentu ievēl uz diviem gadiem, un tie mainās saskaņā ar rotācijas principu.

EPPA ir viena no Eiropas Padomes lielākajām un redzamākajām institūcijām, kurā uz sesijām regulāri pulcējas Eiropas Padomes dalībvalstu parlamentārieši. 1949.gadā dibināta Eiropas Padome šobrīd apvieno 47 Eiropas valstis. Padomes mērķis ir aizsargāt cilvēktiesības, parlamentāro demokrātiju un tiesiskumu, panākt dalībvalstu sociālo un tiesisko standartu vienotību, veicināt izpratni par Eiropas identitāti, tās vērtībām, aptverot dažādās Eiropas tautu kultūras. Latvija par Eiropas Padomes dalībvalsti kļuva 1995.gadā.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā